La Facultat de Dret acull diverses activitats pel Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 21 de novembre de 2022
Cartell 25N

Amb motiu de la commemoració del 25 de novembre, s'han organitzat durant aquesta setmana diversos actes en el marc de la Facultat de Dret, tots ells d'accés lliure i gratuït.

Els actes amb motiu del Dia Internacional contra la Violència cap a les Dones han arrancat aquest mes de novembre en la Facultat de Dret de la Universitat de València amb la conferència:  “La dona en el franquisme” a càrrec de Mónica Soria Moya (Departament de Dret Financer i Història del Dret) i “La Política Exterior Feminista i la violència de gènere”, de Maite Alemany Jordán, professora del Departament de Dret Internacional 'Adolfo Miaja de la Muela’.

El 25 de novembre, de 10:30 a 12:00 hores, la professora Maite Alemany Jordán impartirà un seminari sobre la violència de gènere entorn de les dones afganeses, refugiades en el conflicte armat palestí-israelià i les dones migrants ucraïneses. El mateix dia, a les 18:00 hores, els professors Javier Boix Reig i Alberto Alonso Rimo (Dret Penal) impartiran la conferència “la reforma dels delictes contra la llibertat sexual”. 

María Huertas (psiquiatra feminista), Llum Quiñonero (periodista i escriptora) i Raquel Vañó (professora de Dret Internacional-UV) participaran en una taula redona el 28 de novembre, a les 12:30 hores, en el Saló de Graus de la Facultat de Dret. Presentada per Fabiola Meco, vicedegana d'Economia, Anàlisi, Planificació i Campus, les integrants en la taula debatran entorn del títol “Memòria, gènere i justícia. Repressió en el franquisme i la transició”.

L'1 de desembre, en el Saló de Graus de la Facultat de Dret, a les 10:30 hores, Ruth M. Mestre (Filosofia del Dret) oferirà una conferència titulada “L'aplicació del Conveni d'Istanbul sense discriminació”. I a continuació, es procedirà a la presentació de la Xarxa Ocean sobre el conveni d'Istanbul, a càrrec de Lucía Martínez Garay (Dret Penal) i Ruth M. Mestre.

Cartell