El Grau en Filologia Catalana obri tot un ventall de possibilitats laborals

  • Gerardo Cabanilles Marti
  • 13 de juny de 2018
Image de la noticia

L'assessoria lingüística, l'edició, la docència o la traducció no són les úniques eixides professionals per als titulats en el Grau de Filologia Catalana que imparteix la Universitat de València. A mesura que avancen els temps, l'espectre s'eixampla amb les noves disciplines que sorgeixen lligades a la ciència, la tecnologia i els mitjans de comunicació, fins a l'extrem de poder garantir als titulats en aquest grau la plena ocupabilitat.

Això ocorre perquè més enllà dels àmbits estrictament acadèmics o humanístics, la lingüística aplicada obri cada vegada més possibilitats en línia amb els immensos avanços en els sectors tecnològic i científic, encara que pot ser que això requerisca una formació de postgrau específica.

La redacció i correcció de textos humanístics, jurídics, tècnics, científics, didàctics, l'assessorament a mitjans de comunicació públics o privats, i la indústria editorial, on es poden exercir funcions de redactor, editor, corrector de textos i estils, lector, coordinador, consultor o crític literari, són unes altres de les tendències que obrin als titulats en el Grau de Filologia Catalana un ampli ventall d’eixides professionals.

A això cal afegir les professions relacionades amb la mediació lingüística en institucions o entitats que aglutinen una disparitat de cultures o nacionalitats, o l’atenció a immigrants i estrangers també en l'àmbit d'institucions de la Unió Europea o cossos diplomàtics.

Amb aquestes perspectives, la Facultat de Filologia de la Universitat de València envolta els estudis del Grau en Filologia Catalana d'un context especial. Els alumnes reben atenció personalitzada presencial i virtual, les classes combinen sessions teòriques i pràctiques en grups reduïts, i l'equip docent està format per professionals innovadors i experts en diversos àmbits del coneixement: edició de textos, lingüística, crítica literària, sociolingüística, anàlisi del discurs...

A més, professionals convidats de tot el món visiten cada curs la facultat per impartir conferències i participar en seminaris o jornades. Els estudiants/es es beneficien també de viatges de formació, pràctiques externes i estades a l'estranger. A més, el Grau en Filologia Catalana forma als estudiants en habilitats transversals fonamentals al món actual: creació de textos, comunicació oral en públic, pensament crític, sense oblidar que la ciutat de València ofereix el marc cultural idoni per completar la formació d'aquest Grau en llengua, literatura i cultura.