Inauguració del Curs de Dret Parlamentari ‘El parlament: entre democràcia directa i democràcia representativa’

  • Gabinet de la Rectora
  • 4 de maig de 2018
Signatura conveni curs parlamentari
Enric Morera i Maria Vicenta Mestre.

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, ha signat el protocol de conveni junt amb el president de les Corts Valencianes, Enric Morera. En el curs també participa la Universitat La Sapienza de Roma (Itàlia).

La Universitat de València i les Corts Valencianes han inaugurat hui divendres 4 de maig el Curs de Dret Parlamentari El parlament: entre democràcia directa i democràcia representativa. L’acte s’ha iniciat amb la signatura del protocol al conveni per al curs, a càrrec de la rectora, Mª Vicenta Mestre, i el president de les Corts Valencianes, Enric Morera. El curs té lloc a la Sala Vinatea del Palau de les Corts.

En el discurs d’inauguració de la jornada formativa, Mestre ha destacat la importància d’aquest curs que permet abordar els importants reptes de les democràcies occidentals actuals. La rectora també ha volgut felicitar la direcció d’aquesta iniciativa, i totes les persones que participaran en un curs que permet pensar i repensar les institucions. “La Universitat és també això, no sols és docència i recerca, és reflexió, és apropar-nos als problemes contemporanis, contribuir des de la reflexió a donar resposta als reptes i necessitats de la societat. Des del diàleg i el lliure intercanvi d’idees”, ha destacat.

Per la seua part, el president de les Corts, Enric Morera, ha remarcat que “l’educació és un pilar de la nostra societat, i per això és obligació de les institucions públiques dotar de recursos els estudiants perquè puguen accedir a ella”. Morera també ha mencionat els valors que té la Universitat i la connexió mútua entre les dues institucions i ha acabat el seu discurs adreçant un missatge d’esperança i de confiança en les institucions, tot i els problemes actuals de les democràcies occidentals, i animant l’estudiantat perquè aprofite aquesta oportunitat única de formació.