Inauguració de la XIX Trobada Nacional d’Estudiants de Matemàtiques

  • Gabinet de la Rectora
  • 23 de juliol de 2018
Inauguració ENEM XIX

En l’acte han participat el degà de la Facultat de Ciències Matemàtiques, Joan Monterde, la delegada de la rectora per als estudiants, Meme Elizalde, la secretaria de la Real Sociedad Matemática Española, Raquel Villacampa, el professor del departament de Matemàtiques de la Universitat Politècnica de València (UPV), Alberto Conejero, el president de l’Encuentro Nacional de Estudiantes de Matemáticas (ENEM) Guillem García i la presidenta del Comité Organitzador de l’ENEM, Gloria López.

Al seu discurs, el degà Joan Monterde ha demanat als estudiants que mantinguen la il·lusió per les matemàtiques i la formació contínua una vegada finalitzen els seus estudis. ’Enguany, el Grau en Matemàtiques és un dels graus amb la nota d’accés més alta de tota la Universitat, prova que les matemàtiques estan de moda gràcies a la gran varietat d’eixides professionals que ofereix’, ha remarcat el degà.

Per la seua part, la delegada Meme Elizalde ha agraït en nom de la rectora Mª Vicenta Mestre la presència de tot l’estudiantat i l’aposta que fan ‘per una educació de qualitat i pública, com el compromís que té la Universitat de València amb tot el seu alumnat’.

El professor de la UPV Alberto Conejero ha recordat l’estreta col·laboració que mantenen la Universitat de València i la Universitat Politècnica en l’àmbit de les matemàtiques, com es demostra en l’èxit del Màster Universitari en Investigació Matemàtica.

A les seues paraules, Raquel Villacampa ha animat a fomentar la participació del joves en el món de les matemàtiques. ‘Heu de tindre una actitud activa cap a les matemàtiques, això és garantia d’èxit’, ha afirmat la secretària de la Real Sociedad Matemàtica Española.

Finalment, la presidenta del Comité Organitzador de l’ENEM XIX Gloria López ha agraït als assistents la seua disposició a aprendre i els ha animat a participar en les nombroses activitats que es celebraran durant aquesta trobada.

La trobada està promoguda per l’Asociación Nacional de Estudiantes de Matemáticas (ANEM) i l’Assemblea de Representants de la Facultat de Matemàtiques (ADR) ha organitzat la part local de la iniciativa. Les activitats s’allargaran fins al dia 28 fonamentalment al Campus de Blasco Ibáñez. Dijous tindran lloc a la Facultat de Ciències Matemàtiques diferents tallers, xerrades i una Gykmhana matemàtica.

L’Asociación Nacional de Estudiantes de Matemáticas és l’associació sectorial dels estudis de matemàtiques i estadística d’Espanya. Està formada per estudiants de grau, màster i doctorat de matemàtiques i estadística, i també formen part d’ella alguns antics alumnes.

L’objectiu principal de l’ANEM és la comunicació entre els estudiants d’ensenyaments universitaris de tot Espanya, per tal de despertar l’interès de la societat per les matemàtiques, així com oferir serveis útils a aquests durant la seua estada en la universitat.

Llista d'enllaços: