Inscripcions obertes per al curs de cicloturisme que comença el 24 de febrer

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 8 de febrer de 2023
Cicloturisme

UVesports i UVsostenibilitat, amb la col·laboració de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació, han organitzat el curs ‘Bicicleta: transport, salut i oci’, dirigit a la comunitat universitària UV.

El curs de cicloturisme se celebrarà del 24 de febrer al 26 de maig. Té una duració total de 30 hores, dividides en sessions teoricopràctiques i en eixides amb bicicleta. 

La teoria s'impartirà en 4 sessions, els divendres de 15:30 a 17:30 hores. La temàtica girarà entorn de l'elecció de la bicicleta més adequada, posada a punt, mecànica essencial, equipament bàsic, normes de seguretat i circulació, tecnologia digital, planificació de rutes, etc. 

Les excursions tindran una duració de tres hores, i els destins seran el jardí del Túria, el Saler, la Via Xurra, el Parc fluvial del Túria, el Barranc del Caraixet, la ciutat de València per carrils bici i el Palmar.

El director del curs és Cruz Pérez Pérez, membre de la penya ciclista de la UV i professor de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació. El programa s'ha organitzat amb la intenció d'aconseguir que el personal i alumnat de la UV aprenga a usar la bicicleta respectant les normes i recomanacions de circulació; amb l'objectiu de contribuir a fer més sostenible la ciutat i transmetre bones pràctiques en l'ús de la via. 

El curs de cicloturisme pretén que els usuaris i usuàries adquirisquen les capacitats per a seleccionar una bicicleta concorde a l'ús que li donaran, així com aprofundir en les noves tecnologies aplicades a la bicicleta i, en última instància, posar-se en forma realitzant excursions per València i els parcs naturals que l'envolten.

Les inscripcions ja estan obertes, les places estan limitades a 30 persones per a les sessions teoricopràctiques, però només 15 podran participar en cada eixida. Tindran preferència per ordre d'inscripció, podent seleccionar els 15 primers totes les eixides o sols algunes, cobrint-se els buits per ordre d'inscripció. 
 

El programa ‘Universitat Saludable’ 

El curs de cicloturisme s'inscriu en el programa ‘Universitat Saludable,’ impulsat per UVsostenibilitat UVesports. Aquest programa recull altres dues activitats dirigides a la comunitat universitària UV.

L'Escola de Salut en el treball, que ensenya tècniques per a millorar la salut postural en el lloc de treball, es dirigeix a tot el personal de la Universitat amb la finalitat de millorar el seu estat físic de manera individualitzada tenint en compte els seus condicionants de salut.

Aquesta activitat es realitza abans del començament de la jornada laboral, de 7:45 a 8:30 hores, és gratuïta i no requereix inscripció prèvia. Està impartida per professorat de la Facultat de Fisioteràpia un dia a la setmana en cada campus: els dilluns en el vestíbul de l'Edifici

Departamental de la Facultat d'Economia, els dimarts en la 3a planta de l'Edifici de Rectorat, i els dijous en la Facultat de Farmàcia (enfront de la Sala Darwing).

UVSostenibilitat Runners és una altra de les activitats saludables que pretén fomentar la participació i promoció d'aquesta activitat física i esportiva entre companys i companyes. Està dirigida principalment al personal de la UV i consisteix en entrenaments gratuïts dirigits per un professor de la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport dues vegades a la setmana, als Campus de Tarongers i de Blasco Ibáñez, per a preparar adequadament la participació en el circuit de carreres populars de la ciutat de València.

Els entrenaments es realitzen en les instal·lacions esportives de la UV, els dilluns (de 17:00 a 18:00 hores en Tarongers), i els dimecres (de 14:30 a 15:30 hores en Blasco Ibañez). Es requereix inscripció prèvia.