La rectora Mª Vicenta Mestre assisteix a la presa de possessió de la nova rectora de la UJI

  • Gabinet de la Rectora
  • 12 de juny de 2018
Presa possessió nova rectora UJI

La nova rectora de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), Eva Alcón, ha pres hui possessió del seu nou càrrec en un acte celebrat al Paranimf del centre universitari castellonenc. L’acte ha comptat amb la presència de la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre.

La rectora Mestre ha acompanyat a la taula presidencial junt amb la nova rectora de la UJI, Eva Alcón; l’antic rector de la UJI, Vicent Climent; el rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mora; el rector Honorari, Francesc Michavila; el President de la Generalitat, Ximo Puig; l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; el conseller d’Educació, Vicent Marzà; el President del Consell Social de la UJI, José Luis Breva; i la secretaria general de la UJI, Cristina Pauner.

L’acte també ha comptat amb la presa de possessió dels nous membres del Consell de Direcció de la Universitat Jaume I.  Així, el nou vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat és Ximo Gual; Isabel García és la nova vicerectora d’Estudis i Docència; el vicerector d’Investigació i Transferència és Jesús Lancis; la vicerectora d’Estudiantat i Compromís Social és Inmaculada Rodríguez; la nova responsable de Promoció Lingüística i Igualtat és Pilar Safont, mentre que el nou d’Internacionalització i Cooperació és Joan Antoni Martín; Carmen Lázaro ocupa el vicerectorat de Cultura i Relacions Institucionals; Rafael Mayo és el nou vicerector de Campus i Vida Sostenible i finalment Modesto Fabra ocupa el vicerectorat de Planificació, Coordinació i Comunicació.

La nova rectora Eva Alcón ha manifestat que “és un honor i una gran responsabilitat ser la primera rectora de la Universitat Jaume I” i ha destacat que “aquest fet és el resultat del treball de molta gent que fa temps que reivindica la igualtat entre homes i dones”. Alcón ha agraït a l’anterior rector de la UJI, Vicent Climent, i als membres dels seus consells de direcció tota la tasca realitzada durant aquests vuit anys, i als anteriors rectors “perquè sense el seu compromís institucional no estaríem avui ací”.

Per la seua part, la rectora de la Universitat de València ha declarat la importància que te que una altra dona es convertisca en la màxima responsable de una universitat pública, i a més valenciana. “Necessitem un empoderament de les dones, i fet com el de hui, on una dona pren possessió del càrrec de rectora, fa més possible la visibilització de les dones en llocs de responsabilitat”, ha expressat Mestre.

La professora de filologia anglesa Eva Alcón va ser elegida el passat 16 de maig amb el suport del 83% dels vots. La nova representant de la institució acadèmica castellonenca va destacar que “s’obri una nova etapa molt il·lusionant en què volem donar un nou impuls a la nostra universitat i ho farem amb l’ampli suport que hem rebut avui de tots els col·lectius universitaris.