La rectora Mª Vicenta Mestre visita la UPV en el seu 50 aniversari

  • Gabinet de la Rectora
  • 12 de juny de 2018
50 anys UPV
D'esquerra a dreta, la presidenta del Consell Social de la UPV, Mònica Bragado, la rectora Mª Vicenta Mestre i la rectora de la UJI, Eva Alcón.

Amb motiu del 50 aniversari del naixement de la Universitat Politècnica de València (UPV), s’ha celebrat un acte de commemoració al Paranimf del Campus de la Vera de la UPV que ha comptat amb la presència de la rectora Mª Vicenta Mestre en representació de la Universitat de València.

En l’acte s’ha fet un homenatge a les persones que varen fer possible el naixement de la UPV el 7 de juny de de 1968, amb la publicació de la seua creació al BOE. A la sala estaven presents els més de cent homes i dones que van engegar la UPV en els seus inicis, tant personal docent com d'administració i serveis. 

A més, el rector de la UPV, Francisco Mora, ha lliurat la Medalla de la UPV a les ciutats de València, Alcoi i Gandia, les tres localitats valencianes que compten amb els tres campus de la UPV: Campus de Vera (València), Campus d’Alcoi i Campus de Gandia. 

Així, l'alcalde de València, Joan Ribó, l'alcalde d'Alcoi, Antonio Francés, i l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, han recollit de mà del rector Francisco Mora la Medalla de la UPV. Els tres alcaldes han agraït l'honor i han destacat la importància de l'educació per a potenciar la societat. 

"El naixement de la UPV va ser producte del treball, la tenacitat, la generositat i la ferma obstinació d'uns pocs. A ningú se li escapen les enormes dificultats que de ben segur van haver de sortejar els qui, en només quatre mesos, van donar inici al primer curs", ha defensat Francisco Mora al seu discurs.

La rectora Mª Vicenta Mestre ha volgut felicitar a la UPV pel seu aniversari donant la seua enhorabona personalment al rector de la UPV. Mestre ha destacat la col·laboració estreta entre la UV i la UPV i ha desitjat que continue aquesta magnífica relació.

L’1 d’octubre de 1968 arrencava el curs a l’Institut Politècnic Superior de València, germen de l’actual Universitat Politècnica de València que va adquirir el seu nom oficial al 1971. Actualment, compta amb tres campus i 14 escoles i facultats on s’han format més de 125.000 persones titulades i junt amb la Universitat de València, són els dos centres universitaris públics de referència en la província de València.