La Universitat celebra l’acte conjunt de reconeixement de les Olimpíades UV

  • Gabinet de la Rectora
  • 29 de maig de 2018
Olimpiades UV

L’acte s’ha celebrat al Paranimf de La Nau i ha estat presidit per la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, junt amb la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero, i la delegada de la rectora per a la Incorporació a la Universitat, Mª José Lorente.

Un total de 62 alumnes de 320 centres de tota la Comunitat Valenciana han obtingut el reconeixement a l’haver guanyat en alguna de les 11 Olimpíades que la Universitat de València ha celebrat en aquesta edició 2017-2018.

A l’acte també ha assistit la degana de la Facultat de Ciències Biològiques, Mª Carmen Baño, la degana de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, Amparo Ricos, el degà de la Facultat de Física, Jordi Vidal, el degà de Matemàtiques, Juan Monterde , la degana de Química, Adela Mauri,  la vicedegana de Participació, Voluntariat i Igualtat d’Economia i la vicedegana de Estudis y Organització Acadèmica de Geografia i Història, Marta García.

L’Olimpíada de Biologia celebrava la seua XV edició on han sigut reconeguts els i les alumnes Joan Escrivá, Irene Máñez, Cristina Vidal, Ana Blas, Marc Balanzá, Ainhoa Martín, Javier Lozano, Inés Irles, Pablo Ferrando i Aida Sanvíctor d’un total de 316 participants. Els coordinadors de Biologia són els professors Mª José Lorente i José F. Pertusa.

146 estudiants varen participar en la IX Olimpíada de Clàssiques sent premiats els i les estudiants Ana María, Dian Iskrenov, Paula Martínez, Dídac Lorente, Anesa Muslimovic i Sira Pellicer. Concepción Ferragut i Jordi Sanchis són els coordinadors de les Olimpíades Clàssiques.

Sergio Alonso, Jorge Martínez, Lucía Doménech, Blanca Hernández, Jorge González, Carlos Álvaro, Eva Min Pérez, Andrea Matoses, Lucía María Rodríguez i Aléxia Sellés son els guanyadors i guanyadores de la XVI Olimpíada d’Economia sent la coordinadora Amparo Gimeno. Un total de 241 estudiants varen participar en aquesta convocatòria.

L’edició X de l’Olimpíada de Filosofia amb Jesús Alcolea com a coordinador ha distingit a Elsa Busquier, Laura Giménez i Lucía Andreu d’un total de 64 participants. Chantal Ferrer és la coordinadora de la XXIX Olimpíada de Física que ha premiat a Félix Moreno, Javier Alegre, Marc Benito, Ahmad Saleh, Vicent Pons i Paula Pérez, que han destacat sobre un total de 63 alumnes.

Per la seua part, Carla Granero, Damián Pérez i Rafael Romero són els i les alumnes que han destacat sobre 60 participants en l’edició X de Geografia on Rafael Viruela i Alejandro Pérez són els seus coordinadors. En la IX Olimpíada de Geologia varen presentar-se 188 estudiants i es guardonar a Joan Escrivà, Víctor Albiñana i Isabel Escrig amb Miguel V. Pardo com a coordinador.

Marta García és la coordinadora de la V Olimpíada d’Història que ha atorgat les seues màximes distincions a Javier Segarra, Victoria Sanahuja i Carlos Castillo, d’un total de 71 participants. La més antiga de les Olimpíades, la de Matemàtiques, ha celebrat l’edició LIV amb una participació de 78 alumnes i on Domingo García com a coordinador ha reconegut a Félix Moreno, Leonardo Costa, Héctor Sanchís, Juli Carrión, Andrés Gutiérrez i Pablo Molina.

Els coordinadors de Química són José M. Moratal i Juan José Borrás que en l’edició XXXI han premiat a Eduardo Santos, Álvaro Blázquez, Tomás Sabater, Paula Inés Gascó, Daniel Peñalver i José María Galindo destacant sobre 146 companyes i companys.

Finalment, en l’edició VII de l’Olimpíada de Valencià, amb Emili Casanova com a coordinador, es varen presentar 176 i s’ha guardonat a Martina Carceller, Patricia Fuentes, Alba Serra, Amparo Taberner, Marcos González i Álvaro González.

En el seu discurs, la rectora Mª Vicenta Mestre ha volgut destacar que el resultat final d'haver arribat fins ací és la conseqüència final del treball conjunt de moltes persones, des dels i les coordinadors de les Olimpíades fins als professors dels centres educatius sense oblidar les famílies dels i les premiats i per descomptat l'esforç de l'estudiantado.