La UV i la Fundació ONCE signen un conveni de col·laboració per a l'organització del IV Seminari Nacional d'Esport Inclusiu

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 1 de desembre de 2022
 

Aquesta trobada anual, que se celebrarà en la UV els dies 23 i 24 de febrer de 2023, serà un fòrum de debat entre professionals de l'educació, l'activitat física i l'esport per a persones amb discapacitat.

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, i la directora de Programes amb Universitats i Promoció del Talent Jove de Fundació ONCE, Isabel Martínez Lozano, van signar el dilluns 29 de novembre un conveni específic de col·laboració per a l'organització del IV Seminari Nacional sobre Esport Inclusiu, que al seu torn, desenvolupa un conveni marc rubricat per ambdues entitats el passat mes de juliol.

Aquest conveni té com a finalitat fixar un marc estable de col·laboració entre la Fundació ONCE i la UV en diferents línies d'actuació, dirigides a la millora de la igualtat d'oportunitats, l'accessibilitat universal, la inclusió i la no discriminació de totes les persones amb discapacitat dins de la comunitat universitària, fomentant a més la contractació pública socialment responsable.

El IV Seminari Nacional d'Esport Inclusiu pretén reunir una gran varietat d'especialistes en Activitat Física Adaptada i l'Esport per a Persones amb Discapacitat. Va dirigit especialment a càrrecs i tècnics d'administracions, federacions esportives, fundacions i associacions, a professorat i estudiantat relacionat amb l'activitat física adaptada, l'esport paralímpic o l'esport inclusiu.

El propòsit principal d'aquest seminari és donar resposta als reptes i desafiaments en relació amb la pràctica esportiva en les persones amb discapacitat, alineant-se així amb l'article 30.5 de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, que defensa "participar en igualtat de condicions amb els altres en activitats recreatives d'esplai i esportives".