La UV suma 6 ors, 5 plates i 4 bronzes en els Campionats d'Espanya Universitaris en les disciplines d'atletisme, halterofília, tennis i hípica

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 26 d’abril de 2023
Atleta

El planter d'esportistes de la Universitat de València continua collint èxits en els Campionats d'Espanya Universitaris (CEU) de 2023, que s'estan celebrant aquests dies en diferents ciutats espanyoles, la majoria a Castella i Lleó.

El campionat d'atletisme es va celebrar del 21 al 23 d'abril a Lleó, on la UV va aconseguir 5 ors i dos bronzes. Maria González va ser campiona d'Espanya en triple salt. Carmen Marco també va pujar a allò més alt del podi en 200 metres llisos. Pablo Drees va obtindre l'or en 400 metres barres. Andrea Rodríguez va ser campiona d'Espanya en 800 metres llisos. I Elena Guiu va guanyar un altre or en 100 metres llisos. Els bronzes van ser per a Diego Rosalén, en perxa; i Enrique Herreros, en 1500 metres llisos.

El CEU d'halterofília va tindre lloc a Salamanca, en el pavelló Unamuno, del 21 al 22 d'abril. L'halteròfila de la UV Cristina Flor Besó va guanyar la plata en categoria -55kg i va obtindre el rècord d'Espanya en Dos Temps amb 89kg i la 4a millor marca del campionat. També van participar en el torneig d'halterofília Natalia Galindo (cat.-55) i Gemma Atiénzar (cat.-71), sota les ordres de l'entrenador Pablo Gallach.

A Valladolid es va celebrar el CEU de tennis del 17 al 20 d'abril. L'equip de la UV va aconseguir 3 plates, un bronze i una plata per equips. Les plates van ser per a Gema Lairon, en categoria individual femenina; Mar Ribera i Mireia Moret, en dobles femení; i Mar Ribera i Ricardo Soriano, en dobles mixt. Pablo Montañés es va fer amb el bronze en la categoria individual masculí. També van participar en el torneig Ricardo Soriano i Gonzalo Sánchez, que van obtindre un cinqué lloc en dobles masculí. El treball de tot l'equip va fer que la UV quedara en segona posició en la classificació general d'universitats, l'or va ser per a la UCAM de Múrcia i el bronze de la Universitat de Sevilla.

El campionat d'Espanya d'hípica va tindre lloc a Segòvia del 21 al 23 d'abril. Roser Serrano va obtindre el bronze en domatge clàssic amb el seu cavall “Babalu de Adama De Susa”; i Sara Mayes va ser 6a en salt d'obstacles amb “PDC Forever FE”. Per equips es va imposar la Universitat de València, obtenint per tant l'or, la medalla de plata va ser per a la Universitat Carles III de Madrid, i en el tercer escaló del podi es va situar l'equip de la Universitat Cardenal Herrera-CEU.

L'equip masculí de futbol sala de la UV també va participar en el CEU, celebrat a Valladolid del 17 al 20 d'abril. El conjunt de la UV va arrancar el torneig amb un empat 1-1 enfront de la Universitat de Granada, després va guanyar 9-0 a la Universitat de Deusto, i en el tercer partit va tornar a guanyar 3-2 a la Universitat d'Extremadura. Amb dues victòries i un empat l'equip de la UV es va quedar fora de les semifinals pel gol averege general.

En escacs i en escalada els representants de la UV tampoc van tindre la seua millor competició. L'escalada esportiva de bloc es va disputar a Lleó el 20 i 21 d'abril. En escacs l'equip de la UV va competir a Salamanca del 20 al 22 d'abril, van quedar setens per equips i el millor resultat individual va ser per a José Manuel Nieves, que va acabar dècim.