UVsostenibilitat Runners participa en la seua 1a carrera popular

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 16 de febrer de 2023
UVsostenibilitat Runners

Entre els 4.000 corredors i corredores que van participar en aquesta 5k es trobava l'equip de la Universitat de València ‘UVSostenibilitat Runners’, que va tancar la seua primera participació amb molt bones sensacions i amb una gran motivació per a continuar millorant en les pròximes proves.

El diumenge 12 de febrer es va disputar a València la huitena edició de la carrera ‘Never Stop Running. Mai et rendisques’. Es tracta de la primera carrera popular en la qual UVsostenibilitat Runners va participar com a grup de la Universitat de València, en el marc del Programa d'Universitat Saludable de la UV. La 5K va arrancar a les 9 del matí en l'avinguda de França i va recórrer la façana marítima de València.

En la classificació per equips UVsostenibilitat Runners va finalitzar en la posició 95, “és un gran lloc tenint en compte que hi ha més de 700 conjunts inscrits; però al final el nostre objectiu no és guanyar carreres sinó adquirir hàbits saludables i millorar la salut i qualitat de vida”, explica l'entrenador d’UVsostenibilitat Runners Pablo Jiménez Jiménez (Departament Educació Física i Esportiva). 

En aquesta carrera van participar fins a un total de 16 membres de la UV: Joaquín Galiana (Departament de Mètodes d'Investigació i Diagnòstic en Educació), Elena Viqueira (Servei de Biblioteques i Documentació), José Manuel Pastor (Dept. Anàlisi Econòmica), Ascensión Doñate (Polibenestar), Ramón Llopis (Dept. Sociologia i Antropologia Social), Roc Ros (Dept. Biologia Vegetal), María Cebrián (Dept. Fisiologia), María José Gimeno (Servei de Biblioteques i Documentació), Yamileth Hernández (Servei de Gestió de la Investigació), Rosa Rutea (Servei de Relacions Internacionals i Cooperació), Mireia Coscollà (Institut de Biologia Integrativa de Sistemes), Diego Ramírez Muñoz (Dept. Enginyeria Electrònica), José Ignacio Valenzuela Ríos (Dept. Botànica i Geologia), Vicente Cerverón Lleó (Dept. Informàtica), Jordi Muñoz Mari (Dept. Enginyeria Electrònica) i Ricardo Ferris Castell (Dept. Informàtica).

El grup d’UVsostenibilitat Runners està format per personal de diferents col·lectius de la UV (PAS, PDI, PIF), que es van unir a l'equip amb l'objectiu d'iniciar-se a la pràctica del running i millorar la seua salut i qualitat de vida. Els membres de l'equip saben la gran importància que la pràctica de l'activitat esportiva té per a mantindre una bona salut mental i física; desafortunadament, en algunes situacions les pressions laborals i familiars poden limitar el temps que podem dedicar a cuidar la nostra salut. Per aquest motiu, el Vicerectorat de Sostenibilitat, junt al Servei d'Esports, van llançar aquesta iniciativa destinada a acostar i facilitar la pràctica d'activitat física saludable al seu personal.

“Fins al moment hem estat centrats en que s'inicien en la pràctica del running d'una forma adequada, inculcant bones pràctiques com el calfar abans de començar a entrenar, aprendre a regular la intensitat, hidratar-se durant la pràctica, respirar correctament i realitzar exercicis per a fer una correcta volta a calma” afig l'entrenador. 

“Duguem molt poc de temps entrenant, començàrem al gener i han millorat moltíssim”, assenyala Pablo Jiménez. “L'objectiu principal al llarg de la temporada és que tots i totes s'animen a participar en les carreres, la meua intenció com a entrenador és donar-los la preparació que necessiten perquè s'atrevisquen a provar, és igual que siga en la modalitat competitiva o no competitiva, l'important és participar i adquirir hàbits de vida saludable”, assegura el professor de la Facultat de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport.La següent carrera en la qual participarà UVsostenibilitat Runners serà la ‘Carrera Solidària Anem més enllà’, que se celebrarà el 25 de març a Alboraia. “L'equip de runners afronta aquesta nova cita amb una gran motivació, van finalitzar la carrera del passat diumenge amb un gran sabor de boca, molts i moltes no es creien capaces de completar els 5 quilòmetres corrent i el van aconseguir, així que la pròxima cita estaran més preparats física i mentalment, i segur que es divertiran encara més”, conclou Pablo Jiménez.
 

Imatges: