José Pérez Ballester
JOSÉ PÉREZ BALLESTER

Dpt de Prehistòria i Arqueologia, Fctat. De Geografia i Històtia. Avda. Blaco Ibàñez, 28, 46010 València.

963864242
Jose.perez-ballester@uv.es
Biografia

José Pérez Ballester és Doctor en Arqueologia i Professor Titular d'Arqueologia en el Dpt. de Prehistòria i Arqueologia  de la Universitat de València.

Actualment és codirector de les excavacions arqueològiques en l'Amfiteatre Romà de Cartagena (Múrcia) i en l'assentament ibèric i preibèric de la Solana del Castell de Xàtiva (València). Anteriorment, ha treballat en diversos jaciments de la Vall del Canyoles i la Vall del Xúquer.

Actualment, participa com a investigador en el projecte HAR2012-32488   “Sardenya i Eivissa: l'ocupació rural en època púnica” dirigit per C. Gómez Bellard, amb l'estudi de ceràmiques engobadas d'Eivissa i Sardenya en època hel·lenística.

Les seves línies de recerca principals són:

“Ceràmiques hel·lenístiques: tipologies, iconografia, funcionalitat”

“Arqueologia Romana Republicana”

“Arqueologia ibèrica: iconografia, territori i poblament”.

D'aquests temes, té més d'un centenar de publicacions, cinc d'elles llibres.

Ha organitzat diversos Congressos Internacionals d'Arqueologia Subaqüàtica (1998, 2001, 2006).

A més, és director del Diploma de Postgrau “La Documentació i Preservació del Patrimoni Cultural Subaquàtic”, i participa en diferents organismes relacionats amb la formació acadèmica d'arqueòlegs especialitzats en arqueologia subaqüàtica.

És membre de diverses institucions científiques:

Membre del Patronat del Museu Nacional d'Arqueologia Subaqüàtica (ARQVA)

Membre del Comitè científic del Corpus Vasorum Antiquorum Espanya, amb seu en l'Institut d'Estudis Històrics de el  C.S.I.C.

Membre de la Comissió Científica per al seguiment del Pla Nacional de Protecció del Patrimoni Cultural Subaqüàtic, del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport d'Espanya.

Membre del Consell Científic de “Iberia Graeca. El llegat arqueològic grec en la península Ibèrica” (Ministeri d'Educació, Cultura i Esport d'Espanya i Dpt. de Cultura de la Generalitat de Catalunya)

Membre del Comitè Científic de diferents revistes especialitzades (Agri Centuriatri, Saitabi, Lucentum, Saguntum, etc.)

Asignatures impartides i modalitats docents
Fitxa personal i Tutories