José García Añón
JOSÉ GARCÍA AÑÓN
Catedràtic de Filosofia del Dret
DIRECTOR/A D'INSTITUT UNIVERSITARI
Àrea de coneixement: Filosofia del Dret i Política
Departament: FILOSOFIA DEL DRET
(+34) 963828817
garciaj@uv.es
Biografia

Professor Titular, acreditat Catedràtic, de Filosofia del Dret, Facultat de Dret, i investigador de l'Institut Universitari de Drets Humans de la Universitat de València.

És coordinador de la Clínica Internacional de Drets Humans en la Clínica Jurídica per la Justícia Social de la Universitat de València.

Imparteix docència en grau i postgrau de Teoria del Dret, Filosofia del Dret, Drets Humans, Metodologia Jurídica, Habilitats Jurídiques Fonamentals, Educació Jurídica Clínica i Deontologia jurídica.

Ha participat en quasi 40 projectes de recerca amb subvencions i contractes procedents de diversos organismes: autonòmics, nacionals, europeus i fundacions privades. En l'actualitat coordina amb la Professora María José Añón Roig el projecte “Accés a la justícia i garantia dels drets en temps de crisis: dels procediments tradicionals als mecanismes alternatius”.

El fruit d'aquesta recerca, centrada en els drets humans, ho ha difós en seminaris, comunicacions, ponències i en més de 90 publicacions. En concret, ha realitzat estudis sobre els drets de les persones migrants, la fonamentació dels drets, els drets socials o el dret d'accés a la justícia. També sobre discriminació racial i ètnica, i sobre conflictes culturals, entre uns altres.

És membre del Grup d'Estudis sobre Ciutadania, Immigració i Minories, coordinats pels Professors Javier De Lucas i María José Añón.

Forma part de consells editorials de diverses revistes. És membre del Steering Committee de l'European Network for Clinical Legal Education ENCLE i del Board of Directors de la Global Alliance for Justice Education GAJE.

Ha promogut la creació de la Xarxa de Clíniques Jurídiques de les Universitats Espanyoles

Asignatures impartides i modalitats docents
35055 - Sociologia jurídicaTeòric-Pràctic
35094 - Treball fi de grauTreball fi d'estudis
35258 - Drets humansTeòric-Pràctic
Fitxa personal i Tutories
Segon quadrimestre
Dimarts de 10:30 a 13:30. DESPACHO 4E06