Convocatòria de More Years Better Lives

  • 25 de maig de 2020
Convocatòria de More Years Better Lives

Oberta la convocatòria de la JTI More Years Better Lives, de recerca en canvi demogràfic i benestar. El termini acaba el 14 de setembre de 2020.

La Iniciativa Conjunta de Programació (JTI per les sigles en anglès) “More Years Better Lives – The Potential and Challenges of Demographic Change (MYBL) és una iniciativa entre diversos països de la Unió Europea i Canadà per a coordinar els seus programes de recerca en canvi demogràfic i donar suport a projectes de recerca transnacionals. El canvi demogràfic cobreix un ventall d’àrees de recerca que inclou el benestar sanitari i social, l’educació i l’aprenentatge, el treball i la productivitat, l’habitatge, el desenvolupament i la mobilitat urbana i rural.

La Iniciativa ha publicat una convocatòria anomenada “Convocatòria conjunta sobre igualtat i benestar a través de les generacions”. Té per objectiu reduir la desigualtat present en el canvi demogràfic, i finançarà projectes de recerca que milloren la nostra comprensió sobre com el canvi demogràfic està alterant el contracte implícit entre generacions, i de quina manera les polítiques poden contribuir a que el canvi reduïsca la desigualtat en comptes d’augmentar-la.

Els temes convocats giren al voltant de tres aspectes de la desigualtat:

  • Ingressos i riquesa
  • Responsabilitat de l’atenció a la dependència
  • Participació política i social

Espanya hi participa a través de l’Agència Estatal de Recerca amb un pressupost de 350.000 euros per a finançar els grups de recerca espanyols dins els consorcis transnacionals dels projectes que resulten aprovats a la convocatòria. Consulteu les condicions de participació en aquest enllaç.

Els consorcis han d’incloure un mínim de 3 grups de recerca de 3 països diferents participants a la convocatòria: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Canadà, Espanya, Finlàndia, França, Letònia, Noruega, Suècia i el Regne Unit.

El personal investigador de la Universitat de València amb interès, pot contactar amb aquesta Secció d’R+D+I Internacional del Servei d’Investigació i Innovació a l’adreça electrònica operuv@uv.es per tal d’obtenir el nostre suport tècnic i assessorament.

El termini de presentació de propostes acaba el 14 de setembre de 2020 a les 17.00 h. CEST. Tota la informació es troba al web de la convocatòria en l’enllaç següent:

https://www.jp-demographic.eu/calls/fourth-call/

 

Eurorecerca és un producte de la Secció d'R+D+I Internacional del Servei d'Investigació i Innovació de la Universitat de València
Redacció: Teresa Sauri Rodríguez
©2020 Universitat de València. Tots els drets reservats.
Subscripcions: en aquest enllaç

mciu_proa