La UV lidera aquesta missió, amb l'objectiu d'estimular el compromís cívic dels estudiants, crear una xarxa de pràctiques en empreses/escoles i organitzar escoles d'estiu europees per a professors.

FORTHEM ha llançat la nova convocatòria de Compromís Cívic en la qual animem als estudiants a dur a terme un projecte de voluntariat. La idea és que es formen equips d'estudiants d'almenys tres universitats FORTHEM i així comence una col·laboració vivaç en què els participants contribuïsquen a posar en marxa els seus ideals a nivell europeu.

Si eres estudiant de la UV i tens una idea per a un projecte, eres elegible per a rebre l'ajuda econòmica i l'assessorament que ofereix FORTHEM. Tanmateix, sabem que és difícil començar a planificar un projecte d'aquestes característiques, sobretot si eres un estudiant independent (no pertanyent a una associació o col·lectiu). Per això, volem indicar-te alguns dels passos que has de seguir:

1. Si eres un estudiant independent de la UV:

Has de formar un grup amb altres estudiants als quals els interesse la teua idea o que ja es dediquen al camp del teu interés.

Una primera opció seria posar-te en contacte amb alguna de les associacions estudiantils de la UV que apareixen en la pàgina web de l'Aliança i adherir-te a ella.

Si la teua idea no té cap connexió amb les associacions ja existents, però sí que coneixes com a mínim a altres dos estudiants de la UV interessats en la teua idea, podeu inscriure-us com a col·lectiu en el cens. Es tracta d'un procediment fàcil del qual t'informarà el SeDi a través de la següent adreça electrònica: participa@uv.es. També podràs trobar la informació a la pàgina web del SeDi.

2. Si sou un grup d'estudiants de la UV ja inscrit com a col·lectiu:

Quan tingueu una idea sòlida per a un projecte, hauríeu de considerar si alguna de les associacions estudiantils d'altres unversitats FORTHEM comparteix els vostres valors i si podeu col·laborar amb ella.

D’altra banda, podeu trobar una llista de propostes de projectes als quals us podeu unir o que us poden servir d'inspiració.

Si la vostra idea no té cap connexió amb les associacions ja existents i necessiteu contactar amb estudiants de les universitats sòcies que també vagen per lliure, podeu compartir les vostres dades i idees emplenant aquest formulari.

La informació que poseu en el formulari es publicarà en la web de l'Aliança perquè altres estudiants puguen posar-se en contacte amb vosaltres.

3. Formeu un equip amb membres que pertanguen com a mínim a tres universitats FORTHEM.

4. Una vegada estiga ja format l'equip, des del SeDi (participa@uv.es) us poden posar en contacte amb alguna de les ONGs que ells coneixen.

5. Llegiu atentament els criteris de selecció de la convocatòria i dissenyeu un projecte d'acord amb això. Assegureu-vos que tots els membres de l'equip entenen la convocatòria i el projecte de la mateixa manera.

6. Presenteu la sol·licitud incloent l’adjunt requerit (Project Description Form).

7. El SeDi (participa@uv.es) us informarà de com se sol·licita l'ajuda addicional que oferirà la UV als col·lectius d'estudiants de la UV que hagen resultat guanyadors de la beca FORTHEM.