Compromís cívic i pràctiques de gestió de projectes

T'agradaria iniciar-te en el voluntariat i la gestió de projectes de compromís cívic? Sempre has volgut participar i encara no has trobat l'acció adequada? Potser t'interessen les activitats de compromís cívic de FORTHEM. La nostra Aliança anima l’estudiantat a promoure i gestionar projectes de voluntariat i educació per al desenvolupament, la solidaritat i la sensibilització en col·laboració amb ONG o altres associacions locals.

Pròximament, podràs triar entre les següents opcions:

  • Paquets de voluntariat organitzats per la Universitat de València a Espanya: Es duran a terme dos projectes de compromís cívic de curta duració cada any (durant quatre anys) en col·laboració amb ONG locals i estudiants, en els quals participaran estudiantat d'altres universitats de l'Aliança.
  • Campus de Carrera i Qualificació de la Universitat de Borgonya a França: Es desenvoluparan dos projectes socials de col·laboració cada any (durant dos anys), amb grups de dos estudiants de cinc socis de FORTHEM.
  • La Universitat Johannes Gutenberg de Magúncia (Alemanya) desenvoluparà un projecte de compromís cívic a l'any (durant quatre anys) amb ONG locals.
  •  'Coaching' d'un projecte de compromís cívic en línia amb ONGs o empreses per any (durant quatre anys) tindrà lloc a través del curs "Team and Client" creat per la Universitat de Jyväskylä a Finlàndia.
  • Cada any (durant quatre anys) se celebrarà una Escola d'Estiu de Compromís Cívic per a quatre estudiants de cada universitat associada en la Universitat Lucian Blaga de Sibiu (Romania).

Més informació: Forthem | Civic engagement projects 

Fomentar les pràctiques democràtiques entre l’estudiantat

Les universitats associades a FORTHEM estan convençudes que la llibertat i la democràcia són fonamentals per a ajudar l'Aliança a fomentar i facilitar el lliure intercanvi i la col·laboració d'idees en educació i investigació. Per això, l'aliança FORTHEM oferirà a l’estudiantat i al personal l'oportunitat de participar en la Setmana de la Democràcia, que se celebra anualment al maig en Kristiansand (Noruega). Amb la seua participació, l'Aliança espera conscienciar a l’estudiantat i al personal de les nou universitats de l'Aliança sobre les pràctiques i els problemes democràtics. Una de les nou universitats, la Universitat de Agder, també té la seua seu en Kristiansand.

Més informació: Forthem | Democracy Week 


Aprén i posa en pràctica el pensament i l'acció empresarials

FORTHEM fomenta la mentalitat empresarial a través de formació, cursos i programes transversals. Tria un format que s'ajuste a les teues responsabilitats i interessos o posa't en contacte amb el teu equip de suport local. Participa i deixa't inspirar.

Més informació: Forthem | Entrepreneurship

Possibilitats d'ocupació internacional

Ajudar l’estudiantat internacional a entendre l'ocupació a l'estranger

Més informació: Forthem | International Employment 


Interacció internacional d'estudiants de magisteri i professors
Escola d'estiu per a professorat i estudiantat de magisteri. Per a fomentar la interacció d'estudiantat universitaris i professorat d'ensenyament a nivell internacional, FORTHEM es proposa organitzar per a ells escoles d'estiu sobre temes educatius.


Més informació: Forthem | Teacher Education