1. Què puc fer per a estudiar en la Universitat de València com estudiant d'intercanvi?

Has d'informar-te sobre l'acord de mobilitat que té la teua universitat amb la nostra respecte a la teua titulació. A més, has d'haver estat seleccionat/-da per la teua universitat. Per favor, pregunta a la teua Oficina de Relacions Internacionals per a obtenir més informació.

2. Puc anar com a estudiant “freemover” / visitant?

Actualment, no es pot sol·licitar una estada com a estudiant "freemover" o de lliure mobilitat.

3. Com puc matricular-me com estudiant ordinari (no d'intercanvi)?

Pots trobar més informació en: http://www.uv.es/uvweb/futuros_estudiantes/ca/novetats-1285852326437.html

4. Necessite saber les assignatures i els horaris oferits per la UV.

Fes clic ací per a trobar la informació actualment disponible. També pots pegar una ullada a aquesta guia que t'ajudarà a trobar molts detalls sobre les assignatures que t'interessen.

5. Puc matricular-me en assignatures que m'interessen però que no pertanyen a la meua àrea d'estudis principal?

Com a estudiant de Programa Internacional has d'escollir la majoria de les assignatures, el 50% com a mínim, d'entre les pertanyents a la titulació especificada per la teua Universitat en el nomenament. Pots matricular-te en assignatures de titulacions diferents a la del nomenament, llevat que ja no queden places vacants o que hi haja altres restriccions.

6. On puc trobar els programes de les assignatures?

Els programes de les assignatures estàn penjats en la pàgina web de la UV:

http://www.uv.es/uvweb/universitat/ca/estudis-grau/oferta-graus/oferta-graus-1285846094474.html

Després de punxar en la titulació corresponent, deuràs seguir els següents passos:

Fer clic en "Pla d'estudis" > fer clic en "Veure fitxa" de les assignatures que t'interessen > fer clic en "Guia docent" > s'obri un pdf amb tota la informació de l'assignatura

7. Tinc dubtes quant a crèdits, assignatures a cursar, etc. Qui pot contestar les meues preguntes acadèmiques?

Segons la titulació que estudiaràs a la UV, tindràs un coordinador acadèmic de la UV responsable d'aquesta titulació i que estarà encantat de resoldre els teus dubtes acadèmics. Fes clic ací per a trobar el seu nom i la seua adreça electrònica.

8. Com puc saber si he estat admès o admesa en la UV?

Rebràs un correu electrònic de la UV indicant-te com processar la sol·licitud. Una vegada admesa la teua sol·licitud, podràs accedir a la teua Carta d'Acceptació.

9. Hi ha algun requisit lingüístic per a ser acceptat en la Universitat de València?

No s'exigeix cap certificació. No obstant això, s'aconsella que els candidats tinguen un nivell bàsic abans de venir a la Universitat de València, atès que les classes s'imparteixen principalment en castellà. El català (valencià) pot també ajudar-te. A més, animem als estudiants que es matriculen en els cursos intensius del Centre d'Idiomes que s'organitzen al setembre abans del començament de les classes.

10. Hi ha assignatures amb docència en anglès?

Sí, hi ha uns quants centres que ofereixen assignatures impartides en llengua anglesa. Fes clic ací per a veure l'oferta.

11. On puc trobar el calendari acadèmic?

Pots consultar-lo en:

http://www.uv.es/uvweb/universidad/ca/relaciones-internacionales/relaciones-internacionales/programas-internacionales/calendario-asignaturas-horarios-1285853278629.html

12. La UV accepta intercanvis d'un semestre i puc estudiar amb vosaltres durant qualsevol dels dos semestres?

Sí, pots estar amb nosaltres durant qualsevol dels dos semestres, però abans de sol·licitar a la teua Universitat l'un o l'altre, comprova per favor que les assignatures que t'interessen són assignatures de 1er semestre (Setembre-Gener) o assignatures de 2n semestre (Febrer-Juliol). També hi ha assignatures anuals.Fes clic ací per a veure com esbrinar-ho.

13. Hi ha algun curs d'espanyol per a estudiants d'intercanvi en la Universitat de València?

Si vols realitzar cursos d'espanyol, el Centre d'Idiomes ofereix un descompte especial per a tots els estudiants d'intercanvi. No necessites cap certificat acreditatu de la teua condició d'estudiant de Programa Internacional. L'Oficina de Relacions Internacionals envia una llista de tots els estudiants al Centre d'Idiomes.

Més informació en: http://www.centreidiomes.es/ - secretaria@centreidiomes.es

14. Existeix una inscripció "online" en la UV?

Sí. Quan la teua universitat d'origen ens haja enviat correctament la teua nominació com a estudiant d'intercanvi, rebràs un correu electrònic amb instruccions de com fer la inscripció "online".

15. He rebut un correu electrònic amb les instruccions de com fer la sol·licitud "online". Quin és el termini per a enviar-la?

-Estades de primer semestre o curs sencer (començant el setembre): 10 de juliol
-Estades de segon semestre (començant el febrer): 10 de desembre

16. Necessite visat durant la meua estada a València?

En el cas de ciutadans de la Unió Europea, Noruega, Islandia, Liechtenstein i Suïssa, la normativa aplicable es recull en el Real Decret 240/2007, de 16 de febrer, sobre entrada i permanència en Espanya de nacionals d'Estats membres de la Unió Europea i d'altres Estats part en l'Acord sobre l'Espai Econòmic Europeu. Els estudiants no comunitaris necessiten un visat per a entrar en Espanya. Per a més informació:

http://www.exteriores.gob.es/Portal/ca/ServiciosAlCiudadano/InformacionParaExtranjeros/Paginas/Estudiar.aspx

17. Quina és la data d'arribada?

Dues o tres setmanes després del termini de nominació, el Servei de Relacions Internacionals t'enviarà un correu electrònic amb informació sobre el Dia de Recepció i altres dates relevants, requisits o activitats. El Dia de Recepció normalmente tindrà lloc en la setmana anterior al començament del semestre.

En començar la sessió, rebràs el teu Certificat d'Arribada, una targeta d'estudiant provisional i una carpeta de benvinguda. Tingues per favor en compte que la data d'arribada al Certificat serà la data del Dia de Recepció.

18. Sóc un estudiant amb necessitats especials perquè tinc una discapacitat / pateixo una malaltia crònica. A qui puc contactar al respecte?

Pots contactar la nostra Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat enviant un correu a integracion@uv.es

Especifica per favor les teues necessitats i es prendran mesures perquè pugues estudiar amb nosaltres amb la màxima comoditat.

19. Com puc obtenir les notes?

El Servei de Relacions Internacionals les enviarà automàticament a l'Oficina Internacional de la teua Universitat.