De Borriana a La Nau, passant per l’Observatori: activitats d’Alumni UV en juny

Alumni UV ha organitzat una intensa programació per a concloure la primavera que es desenvoluparà a través de cinc activitats del 3 al 15 de juny. Dos clubs de lectura, una eixida a Borriana, la tradicional i exitosa Nit d’Estreles a l’Observatori Astronòmic UV, i una visita per a conéixer el ric patrimoni de l’edifici històric de la Universitat conformen aquesta programació.

29 de de maig de 2023

Una persona refugiada mira a l'horitzó de la Mediterrània. Foto amb llicència Creative Commons.
Una persona refugiada mira a l'horitzó de la Mediterrània. Foto amb llicència Creative Commons.

L’activitat arrancarà aquesta mateixa setmana amb l’eixida, dissabte dia 3, a Borriana, adreçada tant als membres del col·lectiu d’amics i antics alumnes de la Universitat de València com al públic en general. Amb el títol ‘Les migracions al Mediterrani’ i dins del programa Alumni Comparteix, Marc Ferri, professor d’Història Contemporània i responsable de l’Aula Didàctica de la Diàspora Mediterrània, realitzarà una visita guiada per les instal·lacions d’aquest projecte per a explicar i difondre el present i el passat de les migracions en la Mediterrània entre l’alumnat preuniversitari.

Amb seu a l’Escola de la Mar de Borriana, l’Aula va nàixer amb la voluntat d’abordar el fenomen migratori en tota la seua complexitat i allunyat de sensacionalismes; a més de servir per a destacar la valuosa tasca humanitària de les organitzacions que rescaten migrants en la Mediterrània i de les que ajuden a la seua integració en la societat europea.

Aquesta activitat requereix inscripció prèvia online ací.

Aquest mes, dos Clubs de Lectura: QUIJOTE i TIRANT
Com cada primer dimarts de mes, el dia 6 es reunirà el Club en castellà QUIJOTEal Centre Cultural La Nau per a debatre sobre una nova lectura: ‘El libro de mi destino’, de Parinoush Saniee, una finestra oberta a l’últim mig segle de la història convulsa d’Iran, fortament marcada per la Revolució Islàmica.

Si vols formar part del club, envia aquest formularii Alumni UV es posarà en contacte amb tu.

Dilluns següent, dia 12, serà el torn del Club TIRANT de lectura en valencià. També a La Nau, el grup dialogarà sobre la lectura de la novel·la ‘Els desorientats’, d’Amin Maalouf, triada per tractar-se d’una història que permet a la persona lectora capbussar-se de ple en una altra cultura sense moure’s de casa i gaudir d’una immersió enriquidora formant part del seu paisatge físic i humà.

‘Els desorientats’ és una apologia de la diferència i el diàleg, una ferma defensa de la llibertat personal, de pensament, de culte, de decisió i d’acció, una oposició frontal a qualsevol mena de tirania, on el pas del temps és fonamental i implacable.

Per a apuntar-se al Club TIRANT cal enviar aquest formularii l’oficina Alumni UV contactarà amb tu.

Nit d’Estreles i visita a La Nau
El dia 8, dijous, tindrà lloc a l’Observatori Astronòmic UV la sessió anual ‘Nit d’Estreles’, una activitat que compta amb un èxit rotund des que es va plantejar, en col·laboració amb el Departament d’Astronomia i Astrofísica de la Facultat de Física.

És també una proposta per als Alumni i per al públic en general, organitzada amb la finalitat de contribuir a l’acostament de la societat a una ciència com l’Astronomia tan poc coneguda com atractiva.

És una activitat gratuïta i només requereix inscripció prèvia online ací.

Per últim, dijous 15, Alumni UV reprendrà les visites a l’edifici històric de la Universitat de València per a mostrar el ric patrimoni arquitectònic, cultural i universitari que ofereix a la societat. La visita és oberta a tots els públics, guiada en valencià per personal del servei de Voluntariat Cultural UV, i requereix inscripció gratuïta en aquest enllaç.