Ja es coneixen els dotze projectes que acostaran l’art als campus en la XXIV Mostra art públic / universitat pública

11 de de juny de 2021

Artistes seleccionats en la XXIV Mostra art públic / universitat pública.
Artistes seleccionats en la XXIV Mostra art públic / universitat pública.

La XXIV Mostra art públic / universitat pública, que ha ampliat el nombre de projectes i espais d’exposició en la convocatòria d’enguany, ja va prenent forma. D’entre les 84 propostes rebudes, s’han seleccionat les dotze que contribuiran a transformar l’entorn universitari en un lloc d’intervenció artística obert a la societat i acostar l’art als campus, objectius de la convocatòria.

El jurat de la Mostra ha escollit les intervencions artístiques següents:

- Redes fantasmas, d’Andrea Siervo i Rossi Aguilar.

- STEM obertes, de Joaquín Artime.

- Espacios de Comunicación _ Acto de Comunicación n42, de Pablo Bellot.

- Futurabilities, d’Azahara Cerezo.

- Deslumbramiento, de José Luis Cremades.

- Els crits, d’Anaïs Florin.

- Exhumación, de Miquel García.

- El teléfono roto, de Sara Gurrea.

- La CULPABLE. Los comentarios de cada día, de Laura José.

- Fantasmagorías, de Sergio Luna.

- For eternity (2021), de Suri Kim i Ángel Arias (SUMOK).

- Masculinidades disidentes. Una alternativa frente a la violencia de género, de Pep SalesGabarda.

La sostenibilitat ambiental, la memòria històrica, la diversitat sexual i les noves masculinitats són algunes de les temàtiques que aborden els projectes, junt a d’altres com els nous models de comunicació social, l’arqueologia de les noves tecnologies i la influència dels algorismes informàtics en el món actual.

El jurat que ha valorat els projectes estava format per Mijo Miquel, professora de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València; Jodie Di Napoli, mediadora i comissària d’exposicions; Alba Braza, comissària de la Mostra art públic / universitat pública, i Esther Alba, vicerectora de Cultura i Esport de la Universitat de València.

La convocatòria d’enguany ha doblat el nombre de projectes seleccionats, fins a un total de 12 propostes d’artistes, que comptaran amb 2.000 euros cadascuna per a la seua execució i exhibició. A més, la Mostra enguany tindrà dos punts de trobada amb la comunitat universitària i la societat: el campus de Burjassot i el campus de Blasco Ibáñez. Se celebrarà entre els mesos d’octubre a desembre, sota el comissariat d’Alba Braza, experta en projectes culturals i mediació artística.

La Mostra art públic / universitat pública és una iniciativa de la Universitat de València que pretén dinamitzar els espais dels campus de Burjassot i Blasco Ibáñez i transformar l’entorn universitari en un lloc d’intervenció artística obert a la societat. Per això, l'organització selecciona una sèrie de projectes artístics de caràcter efímer que reflexionen sobre l’aproximació de l’art contemporani a la ciència i a les ciències socials i humanes, convertint-les en detonadores d’altres sabers transversals, i que interactuen amb l’espai universitari. És una convocatòria del Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius, organitzada pel Servei d’Informació i Dinamització de la Universitat de València (Sedi) amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València

Altres Notícies