Una visita guiada a l’exposició ‘Hermano Lobo’, un taller d’impressió i Club de Lectura, activitats d’Alumni UV en maig

Alumni UV ha organitzat una intensa programació d’activitats obertes aquest mes de maig que va obrir, el passat dia 2, el Club de Lectura QUIJOTE en castellà; i el dia 10, una visita guiada gratuïta a l’exposició ‘Hermano Lobo’ a La Nau. El programa continuarà els dies 24 i 30 amb el taller ‘Cianotípia. Impressió amb llum solar’.

16 de de maig de 2023

El Jardí Botànic també acull diferents tallers d'Alumni UV al llarg de l'any.
El Jardí Botànic també acull diferents tallers d'Alumni UV al llarg de l'any.

L’exposició ‘Hermano Lobo’(que s'exhibia a la Sala Estudi General del Centre Cultural La Nau fins el 14 de maig) relatava la història de la publicació satírica ‘Hermano Lobo’, una revista que llançava l’editorial ‘Pléyade’ el 13 de maig de 1972 i que, baix el subtítol ‘Semanario de humor, dentro de lo que cabe’, tenia com a finalitat “riure’s d’una altra manera”. Era una revista plena d’imatges suggeridores i provocatives, transgressora i crítica amb la política del moment i fins i tot amb la dictadura a través de les veus d’històrics com ara Ops (Andrés Rábago), Chúmez, Forges o Gila.

D'altra banda, dins del programa gratuït Alumni Comparteix, els dies 24 i 30 de maig, tindrà lloc a la seu de la Fundació General de la Universitat de València el taller ‘Cianotípia’ sobre la tècnica d’impressió amb llum solar, a càrrec de l’Alumni Amparo Pons.

Més informació sobre el taller ací.

Les activitats d’Alumni arrancaren el passat dia 2 amb el Club QUIJOTEde lectura en castellà que compta amb un grup fix i que el primer dimarts de cada mes es reuneix a La Nau per a debatre sobre una nova lectura. Les persones interessades a apuntar-se només han d’emplenar aquest formularii Alumni UV contactarà amb elles.