Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Primer curs

Professorat d'Unisocietat, Primer curs
Pedro Gil-Monte Pedro Gil-Monte
És Doctor en Psicologia, i Màster en Direcció i gestió de Recursos Humans. Exerceix com a Professor Titular de Psicologia del Treball i de les Organitzacions en la Universitat de València, adscrit al Dpt. de Psicologia Social (Facultat de Psicologia). És Director de la Unitat de Recerca Psicosocial de la Conducta Organitzacional (UNIPSICO) dedicada a la recerca i solució dels problemes vinculats a la realització del treball i a la gestió dels recursos humans en les organitzacions laborals, a l'estudi dels factors i els riscos psicosocials, i de manera especial a l'estrès laboral, a l'assetjament psicològic (mobbing) i a la síndrome de cremar-se pel treball (SQT) (burnout) per a dissenyar estratègies d'intervenció dirigides a millorar la qualitat de vida laboral dels professionals i dels treballadors en general. A més és membre de la Comissió Acadèmica de el "Màster Oficial en Prevenció de Riscos Laborals de la Universitat de València", i professor de la matèries de Psicosociologia aplicada als riscos laborals.
Enrique Cantón Chirivella Enrique Cantón Chirivella
És professor titular del Departament de Psicologia Bàsica de la Universitat de València, i Director de la Línia de Recerca de Motivació, Activitat Física i Salut de la Universitat de València i Director del Màster de Coaching i Lideratge, de la mateixa. Té el Títol de Psicòleg Especialista en Psicologia Clínica del Ministeri d'Educació i Ciència. En l'àmbit professional, és Director del Màster de Psicologia de l'Esport i l'Exercici del Col·legi Oficial de Psicòlegs de la C. Valenciana i Coordinador de la Divisió professional de Psicologia de l'Activitat Física i l'Esport (PACFD) del Consell General de Col·legis de Psicòlegs d'Espanya, representant Consell en aquesta àrea a Iberoamèrica (FIAP) i Europa (EFPA). Ha exercit labors com a Psicòleg d'atenció clínica i psicosocial, a nivell privat i en entitats públiques com el Centre de Compliment de Menors a Godella, o els Serveis Socials dels Ajuntaments valencians de Mislata i d'Ontinyent. Així mateix ha participat com a professor en accions formatives dirigides a personal de serveis públics de la Generalitat Valenciana, en diferents àmbits: àrea de serveis socials, atenció a drogodependències, servei valencià de salut, i treball i ocupació. En el marc investigador, ha desenvolupat i publicat treballs focalitzats a investigar el paper de variables motivacionals i emocionals i les conductes d’autocura, com l'exercici físic, sobre la salut i el benestar de persones majors i amb diferents situacions de dependència.
Salvador Gil-Pareja Salvador Gil-Pareja
És llicenciat i doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València (Premi Extraordinari ambdós casos) i Master of Science in Economics per la University College London. Des de 2009 és Catedràtic d'Economia Aplicada en la Universitat de València. Ha sigut investigador visitant en la Fundació d'Estudis d'Economia Aplicada (FEDEA), en el RCC de la Universitat d'Harvard (EEUU), en el Banc Inter-Americà de Desenvolupament (EEUU), en el Banc Mundial (EEUU) i en diverses universitats espanyoles. Així mateix, ha participat com a investigador principal en múltiples projectes de recerca competitius i és autor de diversos capítols de llibres i articles publicats en revistes de reconegut prestigi internacional com European Economic Review, Review of International Economics, Economics Letters, The World Economy, Oxford Economic Papers, Review of World Economics, Journal of Applied Economics, Regional Studies o Papers in Regional Science, entre altres. Ha sigut tresorer i membre electe de la junta directiva de l'Associació Espanyola d'Economia i Finances Internacionals (2005-2011) i des de 2006 és editor associat de la Revista d'Economia Aplicada. Actualment, la seua línia d'investigació es centra en l'àmbit de la promoció de les exportacions i en l'estudi de l'impacte de les crisis financeres i dels acords preferencials sobre el comerç.
Julio Fernández Garrido Julio Fernández Garrido
Degà de la Facultat d'Infermeria de la Universitat de València. Ès, infermer, antropòleg i doctor en Antropologia Social, i professor del Departament d'Infermeria des de l'any 1992. És també professor en la Universitat dels Majors a Gandia. Després d'uns anys, en els quals va compaginar la seua labor com professor amb l'activitat assistencial hospitalària en l'àmbit els urgències (Hospital Clínic Universitari de València) i de la geriatria posteriorment (Residència Publica de Silla), va vincular definitivament la seua carrera professional al context docent i investigador en la Universitat de València. És coordinador del módul 'Cures de Salut' en el Màster d'Atenció Sociosanitària a la Dependència de la UV.
La seua experiència docent es complementa amb una rica activitat investigadora (autor de llibres, nombrosos capítols en llibres de difusió internacional, articles científics, més de mig centenar de ponències i comunicacions a congressos científics i projectes d'investigació finançats per diferents Institucions (F.I.S. S., I.V.I.I., I.M.P.I.V. A., Leonardo da Vinci i altres), que ha anat derivant en els últims anys cap a la investigació sobre els factors que influeixen en la qualitat de vida entorn de diferents circumstàncies del cicle vital (cronicitat, fragilitat i dependència) i cap a l'antropologia de les cures. Fernández ha estat col•laborant de manera sistemàtica amb diferents institucions i associacions de caràcter nacional i internacional per al foment de la investigació i promoció de la docència en infermeria, el que li va dur a ser membre del Comité Nacional d'Experts per al disseny de les Especialitats d'Infermeria, organitzat pel ministeri de Sanitat i el Ministeri d'Educació. Actualment, ocupa el càrrec de Secretari.
Omar Cauli Omar Cauli
És professor ajudant doctor al departament d'Infermeria de la facultat d'Infermeria i Podologia de la Universitat de València. És va doctorar a esta mateixa universitat amb una tesi titulada "Alteraciones motoras en hiperamonemia y encefalopatia hepática: papel de los receptores del glutamato". Des d'aleshores ha publicat desenes d'articles d'investigació en revistes científiques en l'àmbit de la fisiopatologia i la bioquímica clínica. Com a docent imparteix classe de "Biofísica i bioquímica", "Fisiologia", "Fisiopatologia", i "Introducció a la investigació en la disciplina infermera", als graus de Podologia, Infermeria i al màster d'Infermeria Oncològica.
Desiree Camus Desirée Camus Jorques
És professora associada universitària del Departament d'Infermeria a la facultat d'Infermeria i Podologia de la Universitat de València. És infermera del Servici d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU) de Xàtiva, tasca que compagina amb la docència a la universitat de les assignatures d'Infermeria Mèdico-Quirúrgica i Infermeria en Urgències Extrahospitalàries, Emergències i Catàstrofes al grau d'Infermeria. A més a més és vocal de l'associació "Docencia y Investigación en Emergencias Médicas Extrahospitalarias" (DIEMEH), i és coautora de la publicació "Riesgos asistenciales, bases anatómicas, fisiológicas y fisiopatológicas de los aparatos y sistemas corporales".
  Antonio Martínez Sabater
És professor col·laborador al departament d’Infermeria de la facultat d’Infermeria i Podologia de la Universitat de València. Les seues àrees d’investigació són la geriatria i la salut pública, a partir de les quals ha publicat diversos treballs d’investigació. Entre els dirigits a la salut en joves destaquem: “Hábitos de salud en los jóvenes de Gandía”, “Hábitos de salud en escolares en ámbito urbano y rural” o “Hábitos de sueño de la población infantil del Grau de Gandía”. I en el món de la geriatria trobem: “Epidemiología de la colitis ulcerosa en la población geriátrica del área de La Safor” o “Valoración del riesgo de pie diabético en el paciente anciano en una consulta de enfermería”, entre d’altres. En la seua tasca docent s’encarrega de la docència en Infermeria mèdico-quirúrgica i la coordinació del pràcticum dels joves infermers de la Universitat de València.
  Francisco Pérez Dolz
És infermer i podòleg així com professor associat a la Universitat de València. A banda de la seua tasca assistencial imparteix les assignatures d’infermeria medicoquirúrgica i el treball fi de grau als estudis d’Infermeria. Així mateix ha sigut coordinador científic al màster en farmacoteràpia per a podòlegs, i professor al màster en atenció infermera: prescripció i seguiment farmacoterapèutic per a infermeria. Actualment és també doctorant en infermeria a la Universitat de València.
P. Francisco Donat Colomer P. Francisco Donat Colomer
És ginecòleg i Catedràtic d'Infermeria Matern Infantil en la Universitat de València. És doctor en Medicina i Cirurgia, especialista en Obstetrícia i Ginecologia i Màster en Sexualitat Humana per la UNED. A més, forma part del comitè assessor de la Conselleria de Sanitat de la Comunitat Valenciana per al seguiment del programa d'assistència a la mare i al xiquet, així com és assessor del Servei de Salut Sexual i Reproductiva en la Direcció general de Salut Pública. Entre les seues recerques destaquen les referides al climateri femení, havent sigut l'autor del Pla d'Assistència Integral a la Dona Climatèrica de la Comunitat Valenciana, vigent des de 1984 fins a 2006. D'un altre costat, les referides als aspectes psicosocials de l'embaràs, especialment en relació a l'embarassada adolescent.
Remigi Morant Remigi Morant Navasquillo
És professor del departament de Didàctica de l’Expressió Musical, Plàstica i Corporal a la facultat de Magisteri de la Universitat de València. És va doctorar en la Universitat Jaume I amb una tesi titulada “Perspectivas docentes de las escuelas de música de las sociedades musicales valencianes: historia, presente y futuro”. Ha centrat la seua investigació en les escoles de música i les bandes sonores en programes infantils de televisió. En l’àmbit docent imparteix classe “d’Estimulació i intervenció temprana”, “Processos musicals en educació infantil”, “Práctiques escolars en educació infantil”, “música i moviment” o “investigació en educació musical” entre altres, als grau de Mestre d’Educació Infantil i d’Educació Primaria i al màster en Investigació en Didàctiques Específiques a la Universitat de València. És també assessor de la Federació de Societats Musicals i ha exercit com a director de bandes de diferents municipis de la comarca de la Safor.