Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

DATALOCAL

El programa DATALOCAL constitueix una base de dades permanent que incorpora informació tant quantitativa com qualitativa de les entitats locals que integren el territori d'influència directa de la Universitat de València. En efecte, pretén la identificació de les demandes plantejades pels organismes locals, mitjançant l'entrevista directa amb els principals agents locals, a fi d'establir relacions estretes entre aquests i la comunitat universitària.

El programa DATALOCAL, adscrit al Pla Operatiu del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, arranca a mitjan de 2010 a través del contacte institucional entre la Universitat de València i les capçaleres comarcals i entitats locals estratègiques de l'àrea d'influència, que possibilita la signatura de convenis marc de col·laboració (veure detall en convenis).

La segona fase de DATALOCAL se centra en les poblacions que conformen l'àrea metropolitana de la ciutat. En aquestes se han realitzat una sèrie d'entrevistes als principals polítics i tècnics de les entitats locals, amb la finalitat de conèixer les seues necessitats i la predisposició a col·laborar en el programa. En primer lloc, s'ha treballat en les localitats del primer anell metropolità, pertanyents a l'Horta de València, entre els mesos de setembre i desembre de 2011. En segona instància, s'ha abastat els municipis de referència emplaçats en el segon arc metropolità, en particular els de Camp de Túria, Foia de Bunyol-Xiva, Camp de Morvedre, Ribera Alta i Ribera Baixa, entre gener i febrer de 2012.

La tercera fase del programa pretén abordar les principals entitats locals de les comarques meridionals de la província (La Safor, La Costera, la Vall d'Albaida o la Canal de Navarrés), així com el sector d'interior (Els Serrans, La Plana de Requena-Utiel, El Racó d'Ademús o La Vall d'Aiora-Cofrents).

Qualsevol entitat local (ajuntament o mancomunitat) de l'àrea d'influència de la Universitat de València interessat a establir un marc de col·laboració amb aquesta pot dirigir-se a la unitat de suport del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat. Telf. 96 339 50 05.