Prf. Dr. Manuel Ventura Marco

Versión en castellano Facultat dEconomia

Departament d'Economia Financera i Actuarial (D 113)

Versión en castellano


 
* BIOGRAFIA ACADÈMICA   * TUTORIES * DOCÈNCIA  * PUBLICACIONS


ADREÇA PROFESSIONAL
Despatx 5.B05

Facultat d'Economia (Edifici Departamental Oriental)

Campus dels Tarongers

46022 Universitat de València

Tf.: 963828392        Fax: 963828370BIOGRAFIA ACADÈMICA

Natural de Borriana (Castelló). Estudis Primaris (E.G.B): Col·legi Nacional Cervantes de Borriana (en l'actualitat CEIP Penyagolosa) i en el Col·legi "Niño Jesús de Praga" dels P.P. Carmelites de Borriana (en l'actualitat Centre Privat Illes Columbretes). Estudis Secundaris (B.U.P/C.O.U.): Institut Nacional de Batxillerat Jaume I de Borriana.

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València amb Premi Extraordinari, Promoció 1982 – 1987, en la Secció Econòmiques, Especialitat: Economia Conjuntural i Sector Públic. Doctor en Economia Financera per la Universitat de València.

Respecte de la recerca científica, destaque que vaig guanyar el Premi Actuarial SCOR per a Espanya i Portugal, II Edició, Foundation SCOR for Science, 19 novembre 2014 (conjuntament amb el Dr. Carlos Vidal Meliá) i vaig ser guardonat amb l'accèssit en la I Edició dels Premis Longevia, Instituto BBVA Pensiones, 7 de febrer 2020.

Dita recerca científica queda recollida en  els articles publicats en revistes internacionals: Mathematical Social Sciences, ASTIN Bulletin (2), Applied Economics, Scandinavian Actuarial Journal, International Social Security Review, Journal of Pension Economics and Finance, Sustainability, Journal of Population Ageing, SORT, Economic Research-Ekonomska IstraÅživanj, International Journal for Equity in Health, Public Money & Management o Insurance: Mathematics and Economics

Les meues àrees d'interès en matèria de recerca són la seguretat social (NDC, DB, Actuarial/Social Insurance Accounting, Table 29), les pensions (Old Age and Invalidity, LCA), la salut pública (Disability, LTC, factors socioeconòmics) i l'aplicació de models d'optimització i control òptim en economia i finances.

En la meua faceta docent, vaig ser Becari de Col·laboració (curs acadèmic 1986-1987, Beca Ministerial) i soc Professor de la UV des de novembre de 1987, sent en l'actualitat Professor Titular d'Universitat.

La meua experiència docent en la UV inclou matèries de matemàtiques, informàtica, finances, banca, assegurances i previsió social, impartides en titulacions diverses. En el curs acadèmic 1993/1994 vaig ser Professor Visitant en la Universitat de Barcelona. Durant diversos cursos acadèmics vaig impartir classes com a Professor Col·laborador a l'<<Escuela Superior de Estudis Empresariales>> del I.S.E., en la seua seu de València (1991-1996), així com sessions de l'assignatura <<Previsión Social Complementaria>> del <<Máster Universitario en Ciencias Actuariales y Financieras>> de la Universidad de Alcalá de Henares i vaig ser Referee Extern de Tesi de Màster de The Lahore School of Economics (el Pakistan). Per l'activitat docent desenvolupada al periode 2017-2022 va obtindre la qualificació d'Excel·lent al Programa DOCENTIA.

En matèria de Gestió Acadèmica, vaig ser el primer Secretari Acadèmic del Departament d’Economia Financera i Actuarial sota la direcció de la Dra. Mª Paz Jordá Durá (2002-2009) i vaig ser Director del Màster Universitari en Ciències Actuarials i Financeres (2019-2021).
TUTORIES

València 

Sense docència

Ontinyent (Extensió Universitària)

Sense docènciaDOCÈNCIAPUBLICACIONS (Articles i comunicacions, des de 2018)


e-mail: manuel.ventura@uv.es

© Manuel Ventura Marco, març 2011 (actualitzada setembre 2023).

 Blog: https://ventura.blogs.uv.es/