Logo de la Universdad de Valencia Logo Colegio Mayor Rector Peset Logo del portal

.
.
.
.
.
.
.

Llapis, Paper i Bombes 1936-1939

  • 18 junio de 2015
Image de la noticia

La mostra, organitzada per la Universitat d'Alacant,

està integrada per la reproducció d’un centenar de dibuixos

que van realitzar els xiquets i xiquetes que van ser evacuats

a diversos llocs d'Europa durant la Guerra Civil Espanyola.

També es podran veure els 15 dibuixos infantils originals

que es conserven en la Biblioteca Històrica de la Universitat de València.

Amb l'actuació del Cor Tramuntana de l'Escola Coral La Nau

Dirigit per Mònica Perales i Massana

La Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset acull del 18 de juny al 30 de juliol l'exposició Llapis, paper i bombes. 1936-1939. La mostra, organitzada per la Universitat d'Alacant, està integrada per la reproducció d’un centenar de dibuixos que van realitzar els xiquets i xiquetes que van ser evacuats a diversos llocs d'Europa durant la Guerra Civil Espanyola, on van rebre atencions i formació en colònies segures. Durant la seua estada els xiquets van plasmar les seues esquinçadores experiències de la guerra en dibuixos que van crear en paper amb llapis de colors.

La Universitat d'Alacant ha aconseguit reunir en una sola mostra aquests dibuixos que es trobaven dipositats en diverses institucions com la Biblioteca Nacional o les Universitats de Califòrnia de Sant Diego i Columbia de Nova York. També s'han inclòs dibuixos realitzats pels xiquets i xiquetes que van ser evacuats a Rússia, cedits per a l'ocasió per l'Associació Archivo Guerra y Exilio i pel Centre Espanyol de Moscou.

L'exposició reuneix també reproduccions de fotografies i cartells de l'època pertanyents al Centre Documental de la Memòria Històrica de Salamanca i inclou una banda sonora creada especialment per a aquesta mostra pel músic italià Giovanni Alberto Croatto.


També es podran veure els 15 dibuixos infantils originals que es conserven en la Biblioteca Històrica de la Universitat de València.