Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Rafael Crespo García

RAFAEL CRESPO GARCÍARafael Crespo García naix a València, en 1953, ingressa en la Universitat de València en 1971. Es llicencia en 1976 en Ciències, secció Matemàtiques, amb la qualificació d'Excel·lent. Aqueix mateix any forma part del departament de Teoria de funcions i Equacions funcionals, avui Anàlisi matemàtica, com a ajudant de classes pràctiques. Es doctora en 1981, amb la màxima qualificació, i obté la plaça de professor numerari en 1984.

La seua labor de recerca, a partir de la seua tesi doctoral s'ha dirigit al camp de l'Anàlisi Matemàtica, en particular les aplicacions de la Topologia i del Àlgebra infinit-dimensional a l'estudi d'espais de successions amb valors reals o amb valors en espais vectorials topològics localment convexos.

Ha impartit docència durant els últims 38 anys en les Llicenciatures de Farmàcia, Física, Química Matemàtiques i diverses enginyeries. És professor des de la seua creació i de forma continuada en el Programa de la Nau Gran de la Universitat de València (UV).

La seua relació amb els ensenyaments mitjans ha sigut un dels eixos de la seua carrera acadèmica. Delegat en Centres de COU, secretari i President de tribunals de PAU fins a 2000 i Coordinador de les PAU en representació de la UV. Participa així mateix des de 1990 en tribunals d'accés per a Majors de 25 anys.

Com a gestor ha ocupat els càrrecs de secretari i director del seu departament, de vice-degà de la Facultat de Ciències Matemàtiques de la UV i de degà de la mateixa, càrrec que ve posseint des de 2005 fins a l'actualitat. Ha sigut President de la Conferència de degans de Matemàtiques de l'Estat. És membre electe del Claustre de la UV des de 2005.

Ha participat, com a President de la Comissió d'elaboració i redacció del Pla d'estudis del Grau de Matemàtiques, sent avaluador extern del Pla Nacional de Qualitat de les Universitats i de l'Agència Nacional de Qualitat (ANECA).

En els últims anys, juntament amb la seua labor de gestió, s'ha dedicat a la Divulgació i Promoció de les Matemàtiques. És membre de la Reial Societat Matemàtica Espanyola havent format part de la seua Junta de Govern i dirigit el seu Butlletí "En Breu" i format part de la seua Comissió d'Educació.

Des de 2007 impulsa i coordina el Programa ESTALMAT d'Estímul del talent matemàtic per a joves entre 12 i 17 anys, a la Comunitat Valenciana, dirigint un grup de més de trenta professors d'Ensenyaments Mitjans i Universitat.