Logo de la Universitat de València Logo Càtedra d'Economia del bé comú Logo del portal

Desembre al Mercat Agroecològic de la UV

  • 13 de desembre de 2023
Cartell Mercat
Cartell Mercat

El Mercat Agroecològic de la UV es celebra els divendres lectius a la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació, a l'avinguda Blasco Ibáñez, 30.

Aquest mes de desembre prepara el següent calendari d'esdeveniments.

1 de desembre, degustació de productes del mercat i visita de La Tenda de Tot el Món amb productes de comerç just.

8 de desembre, tancat per ser festiu.

15 de desembre, degustació amb motiu de la celebració a la Facultat  Geografia i Història de "Tierra, Agua, Vida: el campesinado palestino frente a la ocupación", a la Sala Palmireno a les 12h en trminar la sessió aniran al Mercat. 

22 de desembre, degustació acomiadament de l'any i sorteig de cistelles de productes del Mercat. Participará la Fundación Vicente Ferrer

 

Degustació de l'1 de desembre

 

 

 El Mercat està obert a tota la comunitat universitària i a la ciutadania en general.

És una aposta de la Universitat per la producció ecològica i de proximitat. Aquesta iniciativa apropa a la ciutadania un consum responsable, amb productes de temporada i de l'horta de València. Es una crida a la concienciacó per a consumir productes amb una menor pejada de carboni, amb una producció respectuosa amb el medi ambient. Marca un punt de reflexió sobre el que consumim, com afecta a la nostra salut, la sostenibilitat i la economia local. 

En el Mercat els productors venen verdura i fruita directament de l'horta i d'altres elaborats amb productes ecològics. Evitem els desplaçaments llargs i el envasament dels productes amb la intenció de reduir els residus i amb la clara intenció d'evitar el malbaratament d'aliments.

Apostem per la dieta mediterrània, el consum de verdura i fruita de temporada, la reducció dels ultraprocessats i el consum d'oli d'oliva.  

També apostem pel Comerç Just i una vegada al mes, ens acompanya La Tenda de tot el món amb productes artesanals i laborats de comerç just.

Volem que el Mercat siga un punt d'encontre, us animem a visitar-ho i a organitzar activitats en en ell al voltant dels ODS i la alimentació sostenible. 

Us animem a seguir-nos en les xarxes socials per a conèixer les novetats i activitats al voltant del mercat. 

UV Sostenibilitat (@Sostenible_UV) / X (twitter.com)

UV Sostenibilitat (@uvsostenibilitat) • Fotos y videos de Instagram

 

En el Mercat trobareu productes ecològics i elaborats en el Racó de Ginjol

Verdures de la mà d'Agrodinamo una iniciativa social de Godella

Pà de la mà de Pan de Sol, elaborats amb farina ecològica.

Oli ecològic d'Oli de Macastre

Plantes de la mà d'espai Lavandhada

 

És una iniciativa del Vicrectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable, Càtedra de l'Horta, CERAI Campus Sostenible i Càtedra d'Economia del Bé Comú, amb la col·laboració de la Facultat d'Infermeria i Podologia i la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació.