Logo de la Universitat de València Logo Conscienciació en Seguretat de la Informació a la UV Logo del portal

Recorda extraure sempre qualsevol suport d'emmagatzematge extraïble (llapis USB, discos durs externs o DVD's) abans d'abandonar el teu lloc de treball

  • Juan Perez Garcia
  • 15 de gener de 2024
Image de la noticia

Amb caràcter general, s'ha d'evitar l'ús de memòries USB en la Universitat de València. Tenim mitjans d'emmagatzematge corporatiu en xarxa que ens permeten treballar amb fitxers, tant per a accedir des de qualsevol lloc de la xarxa com des de la UV, evitant així un transport d'informació innecessari.

En cas de resultar estrictament necessari, l'autorització per a l'ús de dispositius USB haurà de proporcionar-la l'autoritat acadèmica o administrativa corresponent al lloc de treball que ho requerisca. 

Per raons de seguretat, les interfícies USB dels llocs d'usuari haurien d'estar deshabilitats. Solament en el cas que siguen estrictament necessaris, hauria d'actuar-se amb totes les precaucions en la seua habilitació i configuració.

En el cas que a un usuari o usuaria se li autoritze l'ús de la interfície USB del seu lloc de treball, les memòries USB utilitzades haurien de ser supervisades amb periodicitat i conformes a les normes de seguretat de la UV. 

Aquestes memòries USB haurien de ser usades exclusivament en els llocs d'usuari de la UV, evitant-se el seu ús fora dels espais UV. 

Les memòries USB han de ser considerades com un mitjà de transport de fitxers, però no com un mitjà d'emmagatzematge i dipòsit. La Universitat de València disposa de serveis i sistemes amb unitats d'emmagatzematge en xarxa que poden i deuen ser usades per a aqueixos propòsits. 

La pèrdua o sostracció d'una memòria USB, amb indicació del seu contingut, hauria de posar-se en coneixement de la unitat afectada de forma immediata.

En tot cas, MAI hauríem d'oblidar una unitat USB, connectada a un equip o a disposició en una taula o moble o abandonada.

Tot açò hauria de ser aplicable també a altres suports d'emmagatzematge com CD i DVD, etc.