University of Valencia logo Logo DASCA Chair for Excellence and Entrepreneurship Development: from Student to Enetrepreneur Logo del portal

La Càtedra d'Excel·lència i Desenvolupament en Emprenedoria visita CajaMar.

  • November 15th, 2022

La Càtedra DACSA visita la fundació CajaMar

Dins del projecte de visites a empreses de la Comunitat Valenciana que estem desenvolupant per a premiar a les que més estiguen desenvolupant i estiguen més conscienciades en la importància de l'Emprenedoria, la Digitalització, els Objectius de Desenvolupament Sostenible, i les Start-ups, hem visitat a la Fundació CajaMar.

Ens va rebre en la localitat valenciana de Paiporta Carlos Basauri, Director del Centre d'Experiències CajaMar; Sergio Rodríguez, Director de Finances Sostenibles de Grup Cooperatiu CajaMar.

Carlos es va centrar en explicar com estaven duent a terme la transformació digital en els dos centres experimentals, Paiporta (València) i El Ejido (Almeria), amb la finalitat de trobar solucions tecnològiques que posteriorment ajudaran als agricultors cooperatives. Sergio, per part seua, també va explicar la transformació digital duta a terme en l'entitat financera. A més, Sergio com a Director de Finança Sostenibles del Grup Cooperatiu CajaMar, va descriure com tenen implantats diferents projectes relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) a través de la seua detallada memòria de sostenibilitat de l'any 2021 certificada.

Posteriorment, ens explica Alfonso Giner (tècnic del Dpto d'Experiències) els seus projectes tecnològics propis i de desenvolupament d'altres empreses.

Com el de Bioagro, relacionat amb el regadiu eficient (disminuint utilització de l'aigua per al cultiu) i producció més eficient. Així com Apps per a disseny de plantes, grandària d'aquestes, plagues etc. Cerca de cultius rendibles, com el cas del gerd o del nabiu. També la pitayha de l'Índia, o fruita del drac, (que val 4-5 euros la peça), i es pol·linitza a l'aire lliure pels ratpenats o de manera artificial en hivernacles de la Fundació. Figues en hivernacles per a tindre'ls en la taula durant tot l'any, recuperant la inversió en un any, i multiplicant-se per 6 en el segon any. O un projecte d'un hivernacle en vertical d'encisam.

Images: