Universitat de ValènciaFundació General UVArts Escèniques Logo del portal

ASSAIG (Grup de Teatre de la Universitat de València), naix en 1990 amb l’objectiu de fer teatre en valencià amb universitaris. La tria de textos és variable, en funció de les possibilitats i la preparació expressives d’aqueixos alumnes/actors vocacionals i amb un interès indiscutible per a un públic majoritàriament universitari.

ASSAIG (G T U V) gestionada des de l’Aula d´Arts Escèniques i la Fundació General de la Universitat de València, amb un personal estable que gestiona la programació de l’Aula, la coordinació de les activitats del Grup, la direcció d’espectacles, lectures dramatitzades, coordinació de la Sala Matilde Salvador (sala d’exhibició de teatre), tallers de teatre permanent, etc.

Els components d’ASSAIG, els alumnes/actors, són alumnes de la nostra Universitat, el número sempre és variable, segons les necessitats de cada espectacle. La tria dels actors pel repartiment dels espectacles es realitza a través de tallers específics de preparació, segons les característiques de cada muntatge. Són alumnes que han passat pels tallers de teatre. La participació en els diferents muntatges teatrals  dóna 2 crèdits ECTS.

ASSAIG sempre s’ha plantejat nous horitzons i noves propostes escèniques que intenten aportar al fet teatral valencià, l’originalitat i la qualitat pròpia d’una gran plataforma teatral universitària com la nostra.