Logo de la Universitat de València Logo Hybridations Culturelles et Identités Migrantes (HYBRIDA) Logo del portal

Publicat el 5è número de la revista HYBRIDA

  • 5 décembre de 2022
Revista

Aquest mes de desembre es llança un nou volum de la publicació científica sobre Hibridacions Culturals i Identitats Migrants que té una periodicitat semestral.

El cinquè número de la revista HYBRIDA conté el Dossier EXTREM/S, coordinat per Fabio Libasci. Es compon de quatre articles provinents de Costa d’Ivori, Finlàndia i França. Aborden l’obra dels escriptors i les escriptores Azo Vauguy, Koffi Kwahulé i Hélène Cixous; i de cineastes que s’interessen pel barri de Chinatown a París. En la secció Mosaic, publiquem quatre articles igualment molt interessants, provinents del Marroc i d’Espanya. Aborden la figura històrica de Mostafa Al-Azemmouri o Estevanico, la dicotomia integració/integrisme en l’obra de Fouad Laroui, el «cas Batouala» (premi Goncourt 1921) i les hibridacions de la dona-animal en Boris Vian. En la secció «Empremtes», publiquem tres contribucions: el relat fragmentari Restos de barrios de Lula Carballo, el document fotogràfic [TIMESCAPES] d’Alexandre Melay i una rica entrevista a l’escriptora Laura Alcoba. Inaugurem la secció «Ventall» amb una completa ressenya sobre l’assaig Planète en ébullition. Écologie, féminisme et responsabilité de Laurence Hansen-Løve.

HYBRIDA. Revista científica sobre hibridacions culturals i identitats migrants (ISSN 2660-6259) és una revista semestral d’accés obert amb un comitè científic internacional i un comitè d’avaluació d’experts (sistema doble cec) que publica investigacions originals en el camp dels estudis culturals. Editada per la Universitat de València, es dirigeix a un públic especialitzat internacional que s’interessa pels estudis en humanitats i ciències socials, i especialment per la producció francòfona o comparada. Animem la comunitat científica i universitària internacional a enviar-nos articles en tots els camps de les ciències humanes enfocats a l’anàlisi de les produccions culturals sota la perspectiva de la interseccionalitat (gènere, raça, classe…) i privilegiant el francès com a llengua d’expressió. Acceptem igualment articles en espanyol i en anglès.