castellano | català | english

Joan Romero González

Departament de Geografia
Fac. de Geografia i Història
Universitat de València
Av. Blasco Ibáñez, 28
46010 Valencia

Telf.: +34 963 864 237

E-mail:
juan.romero@uv.es

JOAN ROMERO GONZÁLEZ

Catedràtic en Geografia Humana
Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local i Department de Geografia, Universitat de València Avinguda Blasco Ibáñez, 28 46010 - València, Espanya Tel. 96.386.42.37
e-mail: juan.romero@uv.es

 

BREU CURRÍCULUM PERSONAL

Joan Romero és catedràtic de Geografia Humana a la Universitat de València i membre de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL) del que va ser el seu primer Director fins al gener de 2008. És professor a la Universitat en els graus de Ciències Polítiques i de la Administració, Periodisme, Història i Geografia. També és professora del Màster de Cooperació al Desenvolupament de l'IIDL. Ha estat també Visiting Scholar a la School of Geography de la Universitat de Leeds.

Llarg dels darrers anys s'ha centrat la seva activitat docent i investigadora en el camp de la Geografia Política, Polítiques Públiques, l'Estructura del Estat i noves formes de Governança territorial a Espanya i Europa. En l'àmbit de l'ensenyament ha dedicat l'atenció a l'edició de textos universitaris, com ara Geografía Humana. Procesos riesgos e incertidumbres en un mundo globalizado (2004) (segona edició 2007) i Las otras geografías (2006 i 2012), aquest últim juntament amb Professor Joan Nogué.

En la seua activitat de recerca es autor o editor de 29 llibres i gairebé un centenar d'articles i capítols de llibre. Ha estat investigador principal i coordinador del projecte de recerca finançat pel FEDER i el Ministeri d'Educació i Ciència (2002-2005) Estratègies per a la Cooperació Territorial a Espanya, on va participar junt amb cinquanta-quatre investigadors de catorze universitats espanyoles. Ha estat membre del grup espanyol responsable del projecte ESPON. Des del 2006 fins al setembre de 2007, ha estat membre de la Comissió d'experts designats per el Ministeri espanyol d'Administracions públiques per desenvolupar un Diagnòstic i propostes per a la reforma de l'Administració General de l'Estat. Ha participat en com expert en el procés d'elaboració i discussió de l'Estratègia Territorial de Navarra, l'Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana i l'Estratègia Territorial de Castilla - La Mancha.

Es membre de la Càtedra Alfons Cucó de Reflexió Política Europea i del Consejo Académico de la Escola Europea de Pensament Lluís Vives a la Universitat de València. També és membre de la plataforma cívica Valencians pel Canvi i del Consell Assessor de l'AVAP. Des de 2006 és Director de la col·lecció Desarrollo Territorial i de la col·lecció Europa Política de Publicacions de la Universitat de València. És director de la col·lecció Tirant lo Blanc Humanitats. Col·labora regularment en la secció d'opinió del diari El País des de 1998. També ha estat Director General d'Universitats de la Generalitat Valenciana (1983), Secretari General Tècnic del Ministeri d'Educació i Ciència entre 1985 i 1987 i Conseller d'Educació i Ciència de la Generalitat Valenciana entre 1993 i 1995.