foto Carlos Marti Gastaldo
CARLOS MARTI GASTALDO
PDI-Titular d'Universitat
Àrea de coneixement: QUÍMICA INORGÀNICA
Departament: Química Inorgànica
Functional Inorganic Materials Team (FuniMAT) Instituto de Ciencia Molecular (ICMol), Universidad de Valencia C/ Catedrático José Beltrán, 2 46980 Paterna (Spain)
(9635) 44421
Biografia

Carlos Martí-Gastaldo és un químic espanyol (Premio Extraordinario de Licenciatura) que es va formar inicialment en Química de Coordinació i Magnetisme Molecular en el grup d’E. Coronado a l’ICMol-Universitat de València. Va rebre el seu doctorat en Química el 2009 pel seu treball sobre ‘Materials Magnètics Multifuncionals utilitzant Polímers de Coordinació i Materials Inorgànics en Capes 2D’, reconegut amb el ‘Young Researcher Olivier Kahn Recognition’ atorgat per l’Institut Europeu de Magnetisme Molecular, el ‘Premi NanoMatMol’ a la millor tesi en Nanociència i Materials Moleculars atorgat pel grup GENAM de la RSEQ, i el ‘Premio Extraordinario de Tesis’ atorgat per la Universitat de València. Després va canviar el seu enfocament per aplicar la seva formació al disseny de Metal-Organic Frameworks durant la seva etapa postdoctoral com a Marie Curie Fellow en el grup de M. J. Rosseinsky a la Universitat de Liverpool (2010-2012). Durant aquesta etapa postdoctoral va ser guardonat amb el ‘Premi Postdoc SusChem’ a joves investigadors en química per la RSEQ i la Plataforma Tecnològica Espanyola de Química Sostenible (2011).

 

Va començar la seva carrera independent el 2013 a Liverpool, amb la concessió d’una Royal Society University Research Fellowship (~40 concedides anualment al Regne Unit). El 2014, va tornar a l’ICMol amb una beca Ramón y Cajal (~15 concedides anualment en Química) per liderar el disseny de MOFs d’alta estabilitat, una de les línies estratègiques de recerca del 1r programa d’Excel·lència ‘María de Maeztu’ atorgat al centre. Amb la concessió d’un ERC Starting Grant el 2016, va establir el seu propi grup de recerca a l’ICMol. L’equip de Materials Inorgànics Funcionals (FuniMAT) està centrat en el disseny i processament de materials inorgànics porosos per a aplicacions relacionades amb la biologia i el medi ambient. Va fundar les start-ups ‘Porous Materials for Advanced Applications’ (2018) i ‘Porous Materials in Action’ (2021) per accelerar la transferència de resultats de recerca a productes i serveis útils per a la societat. Va rebre un ERC Consolidator Grant el 2021 i és un dels investigadors garantidors del 2n programa d’Excel·lència ‘María de Maeztu’ de l’ICMol (2021-2024), i el principal responsable de la implementació d’una nova línia de recerca per al Disseny Molecular de Biomaterials al centre.

 

La seva trajectòria independent ha estat reconeguda amb el ‘Premi Excel·lència Investigadora de la Real Sociedad Española de Química (RSEQ) i BASF’ (2022), el ‘Premi Jove Investigador RSEQ-Sigma-Aldrich’ (2015), el ‘Premi Científic-Tècnic X Ciutat d’Algemesí’ per a joves investigadors atorgat per l’Ajuntament d’Algemesí (2015), i el Premi VLC/StartUp en dues edicions (2022 i 2018) per les 2 start-ups creades pel PI. Des del 2021, Martí-Gastaldo també actua com a representant d’Igualtat d’Oportunitats de l’ICMol a la comissió d’igualtat de gènere de l’Aliança dels Centres Severo Ochoa i Unitats María de Maeztu d’Excel·lència (SOMMa).

Asignatures impartides i modalitats docents
Tutories
01/09/2024 - 31/07/2025
MIÉRCOLES de 18:00 a 19:30 null null null
01/09/2024 - 31/07/2025
JUEVES de 18:00 a 19:30 null null null
Observacions
Participa en el programa de tutories electròniques de la Universitat de València
Publicacions en revistes