UVemprénUniversitat de València Logo del portal

Cinc startups d'estudiants mentoritzades per la incubadora UVemprén StartUP de la Universitat de València, han sigut seleccionades per a formar part del “Innovation Portfolio” de l'Aliança FORTHEM

  • 9 de maig de 2024
Image de la noticia

L'Aliança FORTHEM ha presentat els resultats del FORTHEM Innovation Portfolio 2023 en el qual, entre altres, es destaca que l'estudiantat de les nou universitats d'aquesta xarxa europea ha desenvolupat, 238 projectes emprenedors innovadors l'any 2023.
Com a mostra d'aquests resultats FORTHEM ha seleccionat deu projectes entre els quals destaquen cinc startups promogudes per estudiantat de la Universitat de València i que han rebut formació, suport i assessorament per part de la incubadora d'UVemprén StartUP de projectes emprenedors de l'estudiantat de la Universitat de València.

Les startups de l'estudiantat seleccionades han sigut:

1. La startup EverPark promoguda per l'estudiant de la Facultat d'Economia, Pablo Senabre, és una aplicació que permet trobar aparcament en minuts, possibilitant a l'usuari triar quan i on aparcar, reservant o cercant en el moment.
2. L'empresa Go2RAIL fa que els viatges amb tren d'alta velocitat per a estudiants internacionals siguen divertits, compartits i assequibles en facilitar els viatges en grup i, per tant, aprofitar els descomptes per a grups. Aquesta startup està impulsada per l'estudiant de doctorat en psicologia Guido Martinolli.
3. Per part seua, Isydect és una startup focalitzada en la senyalització intel·ligent per a entorns urbans, que té com a objectiu reduir la sinistralitat entre vehicles de mobilitat personal i vehicles de carretera. Aquest projecte està impulsat per Beatriz Atienza de la Facultat de Medicina i David Atienza, estudiant de l'ETSE-UV.
4. L'app de Miivo Mobility permet tenir tot el transport, tota la mobilitat de la teua ciutat, a l'abast de les teues mans, amb una sola aplicació per a triar la teua destinació i millor opció. Aquesta startup és impulsada per Adrià Aguado i Ángel Troncoso egressats de la Facultat d'Economia.
5. Finalment la startup Predesal Sustainable Food Consulting. Es tracta d'una assessoria d'alimentació sostenible, qualitat i seguretat alimentària especialitzada en la creació de plans de prevenció del desaprofitament alimentari (PPDA) impulsada per María Sanchis Gil, doctoranda de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació.


La incubadora UVemprén StartUP és la incubadora de startups de l'estudiantat de la Universitat de València. Facilita, entre d'altres, els següents serveis a l'estudiantat:
• Un Punt d'Assessorament Acadèmic (PAE UVemprén) i un programa de mentoring estratègic per a contribuir al creixement dels projectes seleccionats.
• Accés a programes de formació i jornades tècniques segons les necessitats formatives detectades.
• Espais de treball situats als campus de la UV i una plataforma acadèmica virtual on desenvolupar els projectes emprenedors sota la supervisió de l'equip tècnic de coordinació acadèmica del programa i de la xarxa de Pre-incubadores de la Universitat de València.


FORTHEM és una aliança europea de nou universitats públiques d'investigació multidisciplinària amb un fort ancoratge regional a Finlàndia, França, Alemanya, Itàlia, Letònia, Noruega, Polònia, Romania i Espanya. Cada universitat sòcia té una oficina local, que en el cas de la Universitat de València és el Servei de Relacions Internacionals i Cooperació.
La Universitat de València forma part de l'Aliança FORTHEM, l'objectiu de la qual és reunir una nova generació europea capaces de cooperar a través de llengües, fronteres i disciplines per a abordar els reptes socials i l'escassetat de qualificacions als quals s'enfronta Europa.
Des de la Unitat d'Emprenedoria (UVemprén), participem i col·laborem en totes les iniciatives relacionades amb l'emprenedoria amb la finalitat d'establir una xarxa d'emprenedoria de FORTHEM.