UVemprénUniversitat de València Logo del portal

Cloenda del I Campus d’Emprenedoria Rural, Activa y Sostenible, UVemprén Rural de la Universitat de València i la Diputació de València

  • 22 de desembre de 2020
Participants en la sessió online de l'acte de clausura

El passat 21 de desembre va tenir lloc una sessió de seguiment dels projectes emprenedors del programa i de cloenda del programa UVemprén Rural. Aquesta sessió ha comptat amb la participació de l’estudiantat beneficiari, i ha servit també per a avaluar els avanços dels seus projectes i per a conèixer l’experiència que han tingut en els municipis de destinació.

La vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Maria Adela Valero Aleixandre, ha clausurat el programa i ha agraït la implicació tant de l’estudiantat com del professorat i de les institucions participants. En l’acte han participat també Ramiro Rivera Gracia, diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació; Fidel Garcia Meseguer, cap de Servei de Desenvolupament Local de Divalterra i Rafael J. García Martínez, director de la Unitat d’Emprenedoria de la Universitat de València (UVemprén).

Les persones beneficiàries han pogut presentar els avanços de les seues idees de negoci, quina ha sigut la seua experiència en els municipis de destinació i quins són els seus plans de futur respecte a la seua idea de negoci.

Els resultats del programa indiquen que ha tingut un gran impacte en la província, ja que una idea de negoci ja s’ha constituït com a empresa cooperativa, s’han produït dues situacions d’autoocupació i cinc idees de negoci entraran en la incubadora d’empreses de la Universitat de València UVemprén Startup.

Per la seua part, l’estudiantat ha valorat de forma molt positiva la seua participació en el I Campus d’Emprenedoria Rural, amb una mitjana de 4,58 sobre 5 en els ítems avaluats.

La vicerectora ha mostrat la seua satisfacció amb el programa: «es tracta d'un projecte molt innovador, per la seua tipologia en combinar la realització de pràctiques amb sessions de formació en emprenedoria, pel seu objectiu d’ajudar a combatre el despoblament i per la inclusió d'Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni ODS en les idees de negoci dels estudiants».

Ramiro Rivera també ha considerat que el programa ha sigut un èxit sobre el medi rural, i que és necessari consolidar aquesta iniciativa en les següents convocatòries del programa.

La Universitat de València va posar en marxa aquest programa dirigit a estudiants de grau, màster i doctorat amb la finalitat d'aprofitar el talent de la comunitat universitària per a contribuir a combatre la despoblació i a vertebrar el nostre territori.