UVemprénUniversitat de València Logo del portal

La biotecnològica valenciana Cucare Diagnostics que forma part de la incubadora universitària UVemprénStartUP gana el primer Premi Posem la Primera Pedra d'Holcim Sagunt

  • 21 de novembre de 2023
Image de la noticia

La presentació dels quatre projectes finalistes, dels 26 presentats de tota la Comunitat Valenciana, ha tingut lloc a Sagunt. Després del dictamen del jurat, Sara Hernández i Anabel Millán, de Cucare Diagnostics. han arreplegat el guardó de mans Darío Moreno, alcalde de l'Ajuntament de Sagunt.

La biotecnològica valenciana Cucare Diagnostics ha sigut guardonada en l'onzena edició dels Premis Posem la Primera Pedra d'Holcim Sagunt. S'ha reconegut la seua idea de negoci basat en el maneig eficaç i sostenible de plagues que redueix els efectes negatius dels pesticides químics destinats al sector agroalimentari.

L'empresa, de base científic-tecnològica de la Universitat de València, utilitza una metodologia pròpia per a, en primer lloc, detectar de manera primerenca patògens en colònies de cria massiva d'insectes, amb la finalitat de prevenir brots infecciosos i la propagació de malalties patògenes que afecten la producció agroalimentària.

D'altra banda, permet aplicar anàlisi genómicos per a la selecció de trets objectiu en les classes d'insectes, i evitar l'endogàmia. Finalment, realitza una anàlisi de resistència de poblacions de plaga a diversos tractaments, la qual cosa ajuda als agricultors i criadors a determinar el més efectiu contra la plaga que desitgen controlar.

El seu negoci se centra en el desenvolupament de serveis diagnòstics, monitoratge i assessorament; el desenvolupament de projectes d'investigació personalitzats amb empreses i entitats públiques, com la selecció genètica d'insectes per a la producció d'aliments, i el desenvolupament i comercialització de kits diagnòstics per a monitorar la presència de patògens i insectes resistents.