UVemprénUniversitat de València Logo del portal

La Universitat de València constitueix la seua xarxa de preincubadores

  • 21 d’abril de 2023
Imatge Xarxa

El vicerectorat d'Innovació i Transferència va reunir ahir els degans i responsables dels onze centres que es constitueixen en Xarxa de Preincubadores de la Universitat de València.

La Xarxa de Preincubadores de la Universitat de València es un projecte col·laboratiu institucional per tal d’avançar en la consecució dels objectius que es promouen des del Vicerectorat d’Innovació i Transferència de la Universitat de València per difondre l’esperit emprenedor entre l’estudiantat de totes les branques de coneixement: Educació, Humanitats, Ciències, Ciències de la Salut, Ciències Socials i Jurídiques i Enginyeries.

L’acollida de la convocatòria per part dels equips directius ha sigut molt bona. Han participat 11 dels 19 centres de la UV:

  • La Facultat de Ciències Biologiques., Facultat de Farmàcia, Facultat de Física, l’Escola Tècnica Superior d’Engenyeria i la Facultat de Química en el campus de Burjassot – Paterna.
  • Filologia, Fisioteràpia, Geografia i Història i la Facultat de Medicina i Odontologia al campus de Blasco Ibáñez
  • Facultats d’Economia i Dret al campus dels Tarongers.

És important per aquest projecte assenyalar que els centres participants en el programa IMPULSA agrupen el 71% de l’estudiantat de grau de la Universitat.

A l'efecte del programa, les preincubadores d'emprenedoria es conceben com a espais dedicats a l'assessorament, mentoria, formació i a altres activitats complementàries que es determinen necessàries per a impulsar els projectes emprenedors promoguts per l'estudiantat del seu centre i en el marc de la incubadora universitària UVemprén StartUP, que proporciona serveis d’assessorament i formació dirigits a les startups de l’estudiantat de la Universitat per atendre l’etapa inicial de concepció del negoci i contribuir a la creació d’empreses.

Rosa Donat, vicerectora d’ Innovació i Transferència, assenyala que “hem fet un pas important en l'acompanyament de l'estudiantat en l'àrdua tasca de l'emprenedoria. Estar al seu costat quan tenen una idea i pertanyen a la comunitat universitària, forma part de la política d'emprenedoria que des de la UV volem implementar”.

Per assolir aquest objectiu des del vicerectorat es planteja el programa IMPULSA amb el que es vol contribuir a consolidar les preincubadores dels centres de la universitat amb un pla d’actuació amb tres etapes:

La primera etapa és la de “Creació de la preincubadora”, la segona “l’Enfortiment de la preincubadora” i la tercera fase de “Consolidació”.