UVemprénUniversitat de València Logo del portal

UVemprén formarà part del jurat de l'onzena edició dels premis Posem la Primera Pedra de Lafarge Holcim

  • 21 de setembre de 2023
Image de la noticia

Aquest concurs pretenreconèixer la capacitat emprenedora i creativitat empresarial, ajudant a la posada en marxa de projectes nous, en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, enfocats a aspectes com la sostenibilitat, la innovació, la tecnologia, el medi ambient o l'impacte social, amb perspectives reals de creació d'ocupació.

Poden presentar-se aquelles empreses i emprenedors que ja hagen iniciat la seua activitat, amb menys de tres anys d'antiguitat i menys de 25 treballadors, o que es troben en procés de creació. Fins al 30 de setembre de 2023 es poden enviar les candidatures a ponemoslaprimerapiedra@holcim.com. Els interessats poden consultar tots els detalls i les bases en Premi Posem la Primera Pedra.

L'onzena edició augmenta la dotació econòmica, fins a aconseguir els 15.000 euros, repartits en dues categories: 9.000 i 6.000 euros, per al primer i segon guanyador, respectivament. El premi haurà d'invertir-se en l'execució dels projectes guanyadors.

Enguany, el jurat està format per la Universitat de València, ESIC Business & Màrqueting School, el Centre Europeu d'Empreses Innovadores de València (CEEI), l'Associació de Joves Empresaris de València (AJEV), l'Ajuntament de Sagunt, l'Associació d'Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM), l'Associació d'Emprenedora de la Comunitat Valenciana (ESTIME), l'Associació d'Empresàries i Professionals (EVAP) i el Col·legi d'Enginyers Tècnics d'Obres Públiques de València i Castelló (CITOP-CV).

Fins al moment, la iniciativa ha fet costat a 20 emprenedors locals amb més de 100.000 euros en projectes que han incentivat la generació d'ocupació. El jurat té en compte l'ús sostenible dels recursos naturals i la seua proximitat, els principis d'economia circular, la petjada ecològica i que estiguen alineats amb, almenys, un o diversos dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides. En aquesta edició s'ha incorporat, a més, el criteri de descarbonització.

També es valorarà el caràcter innovador dels projectes i la tecnologia utilitzada respecte a processos, productes i/o serveis. L'originalitat, la creativitat, la viabilitat econòmica, la tècnica del projecte, així com criteris responsables d'impacte social que fomenten l'economia local i la creació d'ocupació, seran altres criteris destacats.