UVemprénUniversitat de València Logo del portal

UVemprén presenta els resultats de la seua activitat en 2021 amb un important increment en el nombre d’estudiants participants i de sessions formatives

  • 27 de desembre de 2021
UVemprén presenta els resultats de la seua activitat en 2021 amb un important increment en el nombre d’estudiants participants i de sessions formatives

La Unitat d’Emprenedoria de la Universitat de València (UVemprén) presenta els seus resultats anuals, que mostren un important augment del nombre de persones emprenedores, projectes, sessions de formació, pràctiques d’emprenedoria i empreses creades.

Malgrat les dificultats i les restriccions de mobilitat i presencialitat que encara es pateixen a causa de la pandèmia de COVID-19, la Unitat d’Emprenedoria de la Universitat de València (UVemprén) ha registrat un augment molt significatiu de la seua activitat, que es reflecteix en un increment en tots els paràmetres.

En primer lloc, el nombre de programes ha augmentat fins a situar-se en 25, incorporant-se noves iniciatives com el Concurs d’Emprenedoria Inclusiva «Posa en marxa la teua idea» o el concurs d’emprenedoria en art contemporani i patrimoni cultural ArtEmprén, a més de la consolidació dels programes que ja es van desenvolupar en anys anteriors. Aquest augment de l’oferta de programes ha suposat que el nombre d’estudiants participants es situe en un total de 1.401, el que suposa un increment del 14% respecte a les dades de 2019.

Novament, resulta especialment significatiu l’increment en el nombre de dones que ha participat en els programes, que ha tornat a ser superior al d’homes. La proporció femenina respecte del total és del 59% (826 enfront de 575 homes), el que deixa patent que ens trobem en la bona direcció a l’hora de continuar superant prejudicis i sostres de vidre pel que fa a l’emprenedoria, tradicionalment considerada com un aspecte essencialment masculí.

La formació, un altre dels pilars sobre els quals es sosté l’activitat d’UVemprén, s’ha vist incrementada quantitativament en hores de docència (354 en 2021 per 174 en 2020, un increment de més del doble). A més, s’han atorgat 495 certificats en competències emprenedores i s’ha registrat una mitjana d’un 4,1 (sobre 5) en el grau de satisfacció de l’estudiantat respecte a les sessions formatives.

Aquestes dades han afavorit, així mateix, un increment dels resultats de l’activitat dels programes UVemprén, que es materialitza en el nombre de beques atorgades (668 enfront de 376, un augment del 77,7%), de pràctiques d’emprenedoria (que han passat de 26 a 76), i la molt estimable xifra de 164 projectes emprenedors (que quasi dupliquen els 85 de l’any passat), cinc dels quals han acabat convertint-se en empreses.

Totes aquestes dades no serien possibles sense el suport de diferents entitats, públiques i privades, que han participat i col·laborat en la creació, desenvolupament i finançament dels programes. Entitats públiques com ara la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i diferents ajuntaments de tota la província, o empreses com Banco Santander, que a través de la seua iniciativa Santander Universidades participa en els programes del Campus Emprenedor UVemprén-Santander Universidades, que ofereix formació en emprenedoria a tots els nivells.

Les dades completes de l’activitat d’UVemprén es poden trobar en el recentment publicat Pla director 2021-23, que es pot consultar en aquest enllaç.