UVemprénUniversitat de València Logo del portal

UVemprén presenta els seus resultats de 2022 en activitats formatives i en l'impuls de projectes emprenedors

  • 27 de desembre de 2022
UVemprén presenta els seus resultats de 2022 en activitats formatives i en l'impuls de projectes emprenedors

La Unitat d'Emprenedoria de la Universitat de València (UVemprén) presenta els seus resultats anuals, que continuen mostrant una tendència a l'alça en el nombre de programes, persones emprenedores, hores de formació, beques, projectes d'emprenedoria i empreses creades.

La Unitat d'Emprenedoria de la Universitat de València (UVemprén) ha registrat en aquest any 2022 un nou augment de la seua activitat, que es reflecteix en un increment en pràcticament tots els paràmetres.

En primer lloc, el nombre de programes ha augmentat fins a situar-se en 29, oferint una àmplia varietat de possibilitats perquè la comunitat universitària puga desenvolupar les seues idees de negoci o formar-se en emprenedoria. Aquest augment de l'oferta de programes ha suposat que el nombre d'estudiants participants se situe en un total de 1.506, la qual cosa suposa un increment del 7,5% respecte a les dades de 2021.

Resulta especialment significatiu l'increment en el nombre de dones que han participat en els programes, situant-se en el 62,8% del total (946 enfront de 560 homes). Aquesta dada suposa un suport a l'estratègia institucional de foment de l'emprenedoria femenina, en un sector considerat tradicionalment com essencialment masculí.

La formació en competències emprenedores, un altre dels pilars sobre els quals se sosté l'activitat d’UVemprén, s'ha vist incrementada quantitativament en hores de docència (395 en 2022 per 354 en 2021, un increment de prop del 12%). Aquestes dades unides a l'esforç econòmic de les entitats col·laboradores, han afavorit, així mateix, un increment del nombre de beques atorgades (850 enfront de 668, un augment del 27,2%).

UVemprén ha afavorit la generació i el desenvolupament de 196 projectes emprenedors (enfront de 164 en 2021), 80 dels quals han rebut assessorament i mentorització a través del Punt d'Assessorament Acadèmic UVemprén StartUP. Aquest treball d'incubació ha contribuït a la creació de sis empreses per part de l'estudiantat de la Universitat de València.

Totes aquestes dades no serien possibles sense el suport de diferents entitats, públiques i privades, que han participat i col·laborat en la creació, desenvolupament i finançament dels programes, generant un augment del pressupost del 4,3% respecte a 2021, superant els 600.000 €. Entitats públiques com per exemple la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i diferents ajuntaments de tota la província, o empreses com la fundació ONCE - Inserta Empleo i Banco Santander, que a través de la seua iniciativa Santander Universidades participa en els programes del Campus Emprenedor UVemprén-Santander Universidades.

Les dades completes de l'activitat d’UVemprén es poden consultar en el Pla director 2021-23, des d'aquest enllaç.