UVemprénUniversitat de València Logo del portal

UVemprén presenta els seus resultats de 2023 en activitats formatives i en l'impuls de projectes emprenedors

  • 12 de gener de 2024
Image de la noticia

UVemprén presenta els seus resultats anuals, que continuen mostrant una tendència a l'alça en el nombre de programes, persones emprenedores, hores de formació, beques, ajudes, projectes d'emprenedoria i empreses creades per l’estudiantat de la Universitat de València.

La Unitat d'Emprenedoria de la Universitat de València (UVemprén) ha registrat en aquest any 2023 un nou augment de la seua activitat, que es reflecteix en un increment en pràcticament tots els paràmetres.

En primer lloc, el nombre de programes i convocatòries ha augmentat fins a situar-se en 42, oferint una àmplia varietat de possibilitats perquè la comunitat universitària puga desenvolupar les seues idees de negoci o formar-se en emprenedoria. Aquest augment de l'oferta de programes ha suposat que el nombre d'estudiants participants se situe en un total de 2.222, la qual cosa suposa un increment del 31% respecte a les dades de 2022.

Resulta especialment significatiu l'increment en el nombre de dones que han participat en els programes, un 31% més que en 2022 que representen el 62% del total (1.375 enfront de 847 homes). Aquesta dada suposa un suport a l'estratègia institucional de foment de l'emprenedoria femenina, en un sector considerat tradicionalment com essencialment masculí.

La formació en competències emprenedores, un altre dels pilars sobre els quals se sosté l'activitat d’UVemprén, ha mantingut el nivell d’oferta acadèmica quan a hores de docència (399 en 2023 per 395 en 2022).

Aquestes també són resultat de l'esforç econòmic de les entitats col·laboradores, que han afavorit, així mateix, un increment del nombre de beques atorgades per a cursar programes formatius de més de cinc hores (1.780 en 2023 enfront de les 1.497atorgades en 2022, un augment del 16%).

UVemprén ha afavorit la generació i el desenvolupament de 247 idees de negoci i projectes emprenedors (196 en 2022), 88 dels quals han rebut assessorament i mentorització a través del Punt d'Assessorament Acadèmic a l’Estudiantat Emprenedor [PAE2] de la incubadora universitària UVemprén StartUP. Aquest treball d'incubació ha contribuït a la creació de huit empreses per part de l'estudiantat de la Universitat de València. Al respecte, cal destacar la creació  en el període de la Xarxa de Preincubadores de la Universitat de València de la que formen part les Facultats de Ciències Biològiques, Dret, Economia, Farmàcia i Ciències de l’Alimentació, Filologia, Traducció i Comunicació, Física, Fisioteràpia, Química, Geografia i Història, Medicina i Odontologia i l’ETSE

Totes aquestes dades no serien possibles sense el suport de diferents entitats, públiques i privades, que han participat i col·laborat en la creació, desenvolupament i finançament dels programes, generant un augment del pressupost del 14% respecte a 2022, superant els 740.000 €. Entitats públiques com per exemple la Generalitat Valenciana, la Diputació de València o empreses com  FORD Fund o el Banc Santander, que a través de la seua iniciativa Santander Open Academy participa en els programes del Campus Emprenedor UVemprén-Santander Open Academy.

 Les dades completes de l'activitat d’UVemprén es poden consultar en el Pla director 2021-23, des d'aquest enllaç.