UVemprénUniversitat de València Logo del portal

S'amplia el termini per a participar en el CONCURS “FORD FUND SMART MOBILITY CHALLENGE” dotat amb 27.500 € en premis i fins a 2 crèdits ECTS

  • February 27th, 2024
Ford Fund Smart Mobility Challenge
Ford Fund Smart Mobility Challenge

S'amplia el termini fins el 8 de març de 2024 per a inscriure's en la quarta edició de Ford Fund Smart Mobility Challenge, el concurs que premia les millors idees emprenedores relacionades amb la mobilitat sostenible i les ciutats intel·ligents, i que es realitza gràcies a la col·laboració entre la Universitat de València i Ford España.

El Vicerectorat d'Innovació i Transferència de la Universitat de València convoca aquests premis amb el mecenatge de Ford Fund per a facilitar a l'estudiantat un programa formatiu en tècniques d'emprenedoria innovadora i assessorament que li permeta impulsar la seua idea de negoci l'àmbit de la mobilitat intel·ligent i sostenible.

Les propostes presentades han de versar, com a mínim, sobre una de les sis temàtiques següents:

  1. Propostes que ajuden a superar obstacles en la mobilitat diària.
  2. Propostes que proporcionen solucions de mobilitat viables més assequibles per a persones que necessiten un millor accés als serveis de salut i comunitaris, així com per a persones amb discapacitat o desfavorides, per a les quals els serveis de transport tradicionals no sempre són adequats.
  3. Propostes que ajuden a millorar i facilitar la mobilitat de persones i béns en les zones urbanes, i proporcionar un accés fàcil als béns i serveis bàsics que tant necessiten.
  4. Propostes que ajuden a garantir la seguretat i el benestar de les persones treballadores (sobretot aquelles el treball dels quals implique desplaçaments, amb o sense vehicles).
  5. Propostes que promoguen estils de vida saludables amb proposicions que puguen implementar-se independentment de l'àmbit d'aplicació (a xicoteta o gran escala) per a la mobilitat activa (per exemple, bicicletes, motocicletes lleugeres, etc.), que unisquen les comunitats locals i ajuden a finançar viatges per a persones de totes les edats i capacitats.
  6. Propostes que ajuden a exercir un paper en la lluita contra la congestió del trànsit, a resoldre els desafiaments de l'espai urbà, la millora de la qualitat de l'aire i la contribució a una vida més ecològica i energèticament eficient; i que connecten comunitats.

Per a participar, és necessari que els equips participants descriguen breument una idea de negoci en fase inicial que es desenvoluparà al llarg del concurs i que donarà com a resultat final un projecte o prototip de producte o de servei. Una comissió d'avaluació seleccionarà, primer, les deu millors idees a les quals s'els donarà una ajuda de 500€. Desprès, se seleccionaran els tres millors projectes, que rebran una ajuda de 5.000 € i una ajuda addicional de 7.500 € per al millor dels tres. Aquestes ajudes es destinaran a la implementació dels respectius projectes seleccionats.

Les persones interessades hauran d'acreditar la matricula en una titulació oficial de grau, màster o doctorat de la Universitat de València, o en el títol propi de la Universitat de València d'Expert universitari en StartUp Management durant el curs 2023/2024.

El termini de presentació de sol·licituds estarà obert des del 18 de gener de 2024 fins al 27 de febrer de 2024, i la inscripció pot realitzar-se mitjançant la web del concurs