Logo UVInformació Logo de la Universitat de València Logo del portal

Portal per a la docència i la investigació online

La Universitat de València, per la situació generada per la pandèmia del Covid-19 i la necessitat de disposar de suficients recursos docents per a il·lustra la docència i la investigació, crea aquesta Plataforma, que unifica tots els materials i recursos ja existents de la Universitat de València,

  • Simplificant i unificant l'accés
  • I convidant a tots els professors a
    • Que utilitzen aquests recursos per a il·lustrar la docència que realitzen a través de l'aula virtual i
    • Que aporten nous materials que completen els ja existents (a través de RODERIC), acceptant que aquests materials puguen ser utilitzats sota llicències creative commons que permeten el seu lliure ús per a il·lustrar la docència i la investigació.

Materials escrits de docència, investigació i cultura, ordenats en RODERIC

A través de RODERIC, i amb llicència creative commons es poden trobar, ordenats per matèries universitàries (dret, medicina, física, química, filologia, farmàcia, informàtica...) recursos i materials aportats pel professorat i la comunitat universitària de la Universitat de València en:

Els continguts de RODERIC abasten totes les matèries científiques que s'imparteixen en la Universitat i recull tot tipus de materials digitals, tant preprints com postprints, comunicacions a congressos, documents de treball, materials docents i objectes d'aprenentatge, revistes editades per la Universitat de València, així com documents i materials resultants de l'activitat institucional realitzada pels seus centres, unitats i serveis.

Tots els recursos de RODERIC els pots utilitzar lliurement a l'Aula Virutal, evidentment respectant el dret moral de reconeixement d'autoria i no podent realitzar, sense la deguda autorització del titular dels drets, actes d'explotació comercial d'aquests recursos i documents.

Et convidem al fet que els utilitzen i al fet que participes pujant els materials que vulgues difondre i que completen l'oferta existent.

Materials audiovisuals

També pots fer ús per a il·lustrar la docència dels materials audiovisuals que es posen en obert a disposició a través de Mediauni UV.

Cursos Online Massius i Oberts (MOOCs)

La Universitat de València també disposa d'un elenc de cursos es poden realitzar de manera gratuïta i dirigits a una oferta de Massive Online Open Courses o Cursos Online Massius i Oberts (MOOCs)

Veure en: https://uvix.uv.es/course/index.php?categoryid=6&lang=ca_valencia

Selecció de recursos destacats per a la teua investigació

Protecció de dades en investigació, docència i avaluació en línia

La Delegació de Protecció de Dades de la UV ofereix una “informació d'interès” a través de guies, informes, recomanacions, aclariments i enllaços, en matèria de protecció de dades i altres qüestions transversals; com privacitat, propietat intel·lectual o protecció d'idees (know-How)

Recursos bibliogràfics

El Servei de Biblioteques i Documentació disposa d'una gran quantitat de recursos electrònics subscrits que poden utilitzar els membres de la Universitat de València mitjançant una connexió VPN. A través de Trobes+, el cercador de la Biblioteca, es pot accedir a la major part dels llibres i revistes electròniques subscrites per la biblioteca.

Es poden consultar les nostres bases de dades subscrites en aquest portal. A més, la Biblioteca t'ofereix una selecció de recursos electrònics per a estudiants i per a professors i investigadors:

Per a la docència, els professors i professores poden utilitzar les guies temàtiques de grau que han preparat les biblioteques . Les guies ofereixen recursos (llibres en paper, llibres electrònics, articles, etc.) per a preparar les assignatures del grau. Consulta les guies temàtiques des d'aquest enllaç.

La Biblioteca de Ciències de la Salut ofereix informació al personal mèdic investigador en aquesta pàgina especial amb informació sobre el coronavirus. La Biblioteca de Ciències Socials ha recopilat en aquesta guia tota la normativa generada des de la declaració de l'Estat d'Alarma.

Finalment, li convidem a consultar la normativa sobre l'ús responsable de recursos electrònics i el Protocol de la Universitat de València sobre l'ús de materials susceptibles de protecció per les normes sobre propietat intel·lectual en entorns digitals.