Quantes presentacions hi ha dels microorganismes de la CECT?
Liòfils. Són la presentació tradicional de les soques en la CECT. Es tracta d’ampul·les de vidre en les quals els microorganismes s’han sotmès a un procés de liofilització que consisteix en la sublimació de l’aigua de la suspensió que els conté després congelar-la. Les soques així conservades es poden mantenir viables durant molts anys sempre que les condicions d’emmagatzematge siguen les adequades i segons el tipus de microorganisme. Per a obrir el liòfil és convenient seguir les instruccions que s’adjunten amb les soques. A més, podeu veure un vídeo que mostra tots els passos a seguir.
Cultiu actiu. Es tracta d’un cultiu del microorganisme sol•licitat en el medi de cultiu adequat per al seu creixement. En aquest cas no és necessari cap procés de recuperació, perquè el microorganisme ja està fisiològicament actiu i preparat per a ser emprat.
Acticult® 3R. Amb aquesta presentació es pretén facilitar a l’usuari la preparació de lots de reserva de les soques de la CECT tot subministrant-li la que sol•licita en cultiu actiu i tres vials de crioconservació amb una solució protectora perquè ell mateix se’n prepare un lot de reserva, que es pot mantenir a -20°C (o a 4ºC si s’indica així explícitament en la caixa).
CECT® 6R. Es tracta de sis vials de crioconservació ja inoculats en suspensió de crioconservació a partir d’un cultiu actiu d’una soca de referència de la CECT. Requereix emmagatzematge immediat a -20°C (o a 4°C si s’indica així explícitament en la caixa).
ADN genòmic. Se subministra un microtub amb ADN total dessecat/liofilitzat d’una soca de referència de la CECT.