Logo de la Universdad de Valencia Logo Colegio Mayor Rector Peset Logo del portal

.
.
.
.
.
.
.

Presentació del llibre de Patrizia Dogliani ‘El feixisme dels italians. Una història social’

  • 15 noviembre de 2017
Image de la noticia

El feixisme italià s'ha vist privat durant molt temps d'una història social integral. Aquest volum és el primer retrat complet de la societat italiana sota el règim feixista, des dels anys de la presa del poder fins a la seua crisi durant la Segona Guerra Mundial, passant per la dècada dedicada a l'organització i a l'assoliment del consens entre les classes mitjanes i populars.


Data: 15/11/17 (dimecres).
Hora: 19.00 h.
LlocSala de la Muralla.
Entrada lliure. Aforament limitat.


Organitza:

Col·labora:


A diferència del nazisme, el feixisme italià s'ha vist privat durant molt temps d'una història social integral, mentre es convertia en objecte i model per a una interpretació cultural del fenomen totalitari. Aquest volum és el primer retrat complet de la societat italiana sota el règim feixista, des dels anys de la presa del poder fins a la seua crisi durant la Segona Guerra Mundial, passant per la llarga dècada dedicada a l'organització i a l'assoliment del consens entre les classes mitjanes i populars. Sobre la base d'estudis que han reconstruït sectors específics de l'organització de masses del partida (les iniciatives sobre la infància, la maternitat, els joves, l'oci) i la mobilització de la població masculina (la milícia, l'esport), i centrant la seua anàlisi en l'assentament i l'estructuració regional del règim, el llibre examina la incidència del feixisme en la vida quotidiana i en la mentalitat dels italians.

Amb la participació, a més de l’autora del llibre,  de Vicent Olmos i Tamarit, editor a Publicacions de la Universitat de València i Pedro Ruiz Torres, catedràtic d’Història Contemporània a la Universitat de València, president de l’Associació d’Història Contemporània (2002-06), membre del consell asesor de la revista Ayer  i director de la revista Pasajes de pensamiento contemporáneo.


 

 

 

 

 

 


Lista de enlaces:

Imágenes: