Logo de la Universdad de Valencia Logo Colegio Mayor Rector Peset Logo del portal

Ajornada l'exposició La soledat de la màscara de Paco Berdonces.

  • 10 marzo de 2020
Image de la noticia

El Col·legi Major Rector Peset acull l’exposició La soledat de la màscara de Paco Berdonces.

 

La Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset ens mostra l’exposició La soledat de la màscara de Paco Berdonces, una nova manera de mirar i de reconèixer.

 

Podem definir la màscara com una figura que representa un rostre humà, d’animal o purament imaginari, amb la que una persona pot cobrir-se el rostre per no ser reconegut o prendre l’aspecte d’un altre, té per a Paco Berdonces infinitat de possibilitats i jocs.

Paco Berdonces es va llicenciar en Belles Arts l’any 1986, encara que la seua carrera va començar als anys setanta de manera autodidacta. L’evolució de la seua obra el duu a la cerca de les expressions del cos humà, sobretot del rostre, que va treballant amb expressions canviants semblants a màscares. Segons el propi artista ens explica, personalment m’interessa, com a humanista, l’home, i especialment el seu rostre “on suposadament hi ha la veritat” o la seua veritat. “El retrat té a veure amb la seua veritat”.

Així ens convida a reflexionar al voltant d’una nova manera de mirar, nascuda de la necessitat d’un nou pensament des del qual puguem posar límit al nostre deliri tecnocràtic i a la devastació, i doncs, a nosaltres mateixos; aquesta feina titànica haurà de  començar per la consecució d’una nova manera de mirar –i per tant, de reconèixer– cap a l’objectiu de trencar la gàbia on ens trobem atrapats.

La trajectòria expositiva de Paco Berdonces comença en 1974, al llarg des d’aquest moment i fins a l’actualitat ha realitzat més d’una trentena d’exposicions entre individuals i col·lectives, va rebre el segon premi de pintura en la XVIII Biennal d’Alexandria, ha exposat en països com ara Egipte o Roma. Hi va estar seleccionat per la Traetta Society de Londres per realitzar l’estatueta del Premi Traetta.