University of Valencia logo Logo Department of Computer Science Logo del portal

El professor Jesús Albert, rep el Premi Sapiens Acadèmic 2018

  • April 27th, 2018
Image de la noticia

Coincidint amb la finalització de la Setmana Informàtica 2018, el Col·legi Oficial d'Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana ha atorgat el Premi Sàpiens Acadèmic al professor Jesús Albert Blanco per distingir la seva tasca docent i de valorització de la professió informàtica.

Els Premis Sapiens són els premis que anualment concedeix el Col·legi Oficial d'Enginyeria Informàtica de la Comunitat Valenciana (COIICV), amb l'objectiu de distingir aquells professionals, empreses i administracions públiques que sobresurten en l'ús ètic i social de les TIC, així com en la Valorització de la Professió Informàtica.

'Sapiens' fa referència a saviesa, coneixement, intel·ligència, ... Aquestes són justament les característiques que el Col·legi vol destacar, premiar i donar a conèixer a la Societat com a elements íntimament lligats a la Informàtica.

Jesús Albert Blanco és Professor Titular en l'Àrea de Ciències de la Computació i Intel·ligència Artificial de la Universitat de València. Cal destacar la seva participació en més d'una vintena de projectes d'investigació, tant nacionals com internacionals i la seva reconeixia vàlua com a docent. En els últims 20 anys ha ocupat diversos llocs de responsabilitat acadèmica. El 1999 va ser elegit primer director del Departament d'Informàtica de la Universitat de València; en 2005 va passar a ser sotsdirector de l'ETSE-UV, i és responsable de la definició i implantació dels primers títols de grau i màster en informàtica de la Universitat de València adaptats a l'EEES. En el període 2010-2018 ha estat Delegat del Rector de la Universitat de València per TIC, i és responsable en aquesta etapa de la implantació de l'administració electrònica, l'adaptació a l'Esquema Nacional de Seguretat i de la transformació tecnològica dels sistemes de gestió en la Universitat.

També ha participat en l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) com a membre de la Comissió de verificació de títols oficials de màster en l'àrea "Enginyeria i Arquitectura" durant els anys 2008-2012.

El professor Albert va agrair la total col·laboració de tots els seus companys i companyes de treball, tant en l'ETSE-UV com en el Servei d'Informàtica, que l'han acompanyat al llarg de la seva carrera. I va dedicar el premi a les dones enginyeres informàtiques que constitueixen només el 12% del sector.

Images: