Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Claustre

Congrés Internacional:

Universitat i llegat artístic.

Tècniques artístiques i formes d'intervenció sobre el patrimoni cultural: la història de l'art com a reflexió i compromís.

Aquest congrés, organitzat per l'Àrea de Conservació de Patrimoni Cultural de la Universitat de València, es fa a la Facultat de Geografia i Història els dies 12, 13 i 14 de novembre de 2013.

Encara que dirigit sobretot a estudiants, llicenciats i professionals en les diferents disciplines que afecten i tenen responsabilitats sobre l'estudi, la catalogació, la conservació, la restauració i la difusió del patrimoni històric artístic: historiadors, arquitectes, tècnics en patrimoni, artistes, artesans, etc., també és obert a periodistes, gestors culturals i al públic general interessat en aquests temes.

Aquestes conferències i tallers tenen com a finalitat mostrar les formes i possibilitats d'intervenció sobre els béns culturals, i la necessària relació entre l'estudi i aportacions de la història  de l'art, “conèixer per reconèixer”, així com dels diferents materials, tècniques, oficis i treballs relacionats amb la seua producció, ja que el seu coneixement és fonamental i condició necessària per a la correcta rehabilitació d'obres i espais.

En aquest sentit, pretén donar a conèixer els treballs realitzats per professionals de gran prestigi, i presentar algunes intervencions exemplars sobre el patrimoni cultural.

En el marc del congrés es planteja també una imprescindible reflexió sobre els estudis d'història de l'art i la seua renovació. Es pretén incidir en el paper fonamental que aquests exerceixen, i han d'exercir, per a la posada en valor dels béns patrimonials, i en la transferència de coneixements que han de revertir en benefici social.

La inscripció en el curs s’ha de realitzar abans de l'11 de novembre de 2013 

La presentació de comunicacions s'ha de realitzar abans del 8 de novembre de 2013

 Tríptic 

 

Més informació

Universitat i llegat artístic

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies