University of Valencia logo Logo Delegation for University Integration Logo del portal

DESTINATARIS: alumnes de 1r i de 2n de batxillerat de la modalitat de Ciències de la Natura i la Salut de centres d’ensenyament valencians. El nombre màxim de participants és de dos per centre. (màx. 15 assistents)

INSCRIPCIÓ: 

 • ATENCIÓ: Abans de començar el procés d'inscripció hauràs de descarregar el document "Autorització Legal". Una vegada emplenat i signat pels responsables legals dels estudiants participants, podràs seguir amb el procés d'inscripció. Segueix les instruccions per a finalitzar amb èxit el procés.

 • Realitza la inscripció a la activitat 

 • CONSULTA EL LLISTAT D'ESTUDIANTS ADMESOS [PDF]

REALITZACIÓ: ACTIVITAT AJORNADA   pròxima data de realització per confirmar

PROGRAMA:

 • 1er taller: “Coneixent la meua esquena”. L’objectiu d’este taller és donar a conèixer els estudiants, de manera senzilla, l’anatomia de l’esquena, amb la utilització de diapositives i maquetes de la columna. Aprendran a reconèixer les principals estructures òssies i musculars de l’esquena.  A més, en esta sessió els estudiants treballaran per parelles i aprendran a detectar les principals alteracions i desviacions de l’esquena dels seus companys.
   
 • 2n taller: “Millorant la meua postura”. En esta sessió s’abordaran una sèrie de consells i recomanacions d’higiene postural i s’aprendran les principals normes d’ergonomia per a previndre dolors i lesions d’esquena. Els estudiants  aprendran com han d’asseure's, com tindre una bona postura a l’ordinador, així com a manejar i transportar càrregues com la motxilla per a no lesionar la seua esquena. 
   
 • 3er taller: “Exercitant la meua esquena”. En este taller els estudiants coneixeran diferents estratègies per a millorar la salut de la seua esquena. Aprendran diferents modalitats d’exercici i estiraments de la musculatura de l’esquena, que practicaran de manera individual i per parelles, utilitzant distints materials (balons de Pilates, matalafets, piques, etc.). A més, també se’ls ensenyaran diferents tècniques d’automassatge, tècniques de relaxació i de control de la respiració, que es practicaran en l’aula de forma grupal i per parelles. 

ORGANITZACIÓ: Facultat de Fisioteràpia de la Universitat de València.

 • Mercè Balasch i Bernat. Departament de Fisioteràpia.
 • Núria Sempere Rubio. Departament de Fisioteràpia

Programa per a descarregar en pdf