University of Valencia logo Logo del portal

  • Universitat de València

DESTINATARIS: alumnes de 1r i de 2n de batxillerat de la modalitat de Ciències de la Natura i la Salut de centres d’ensenyament valencians. El nombre màxim de participants és de dos per centre. (màx. 15 assistents)

INSCRIPCIÓ: Les inscripcions es realitzaran de l'1 al 15 d'octubre de 2018. 

REALITZACIÓ: les sessions es realitzarán els dies 8 - 15 i 22 de novembre de 2018, de 9.00 a 13.00 hores, a la Facultat de Fisioteràpia (C. Gascó Oliag, 5 de València). Aules per confirmar. 

PROGRAMA:

  • 1er taller: “Coneixent la meua esquena”. L’objectiu d’este taller és donar a conèixer els estudiants, de manera senzilla, l’anatomia de l’esquena, amb la utilització de diapositives i maquetes de la columna. Aprendran a reconèixer les principals estructures òssies i musculars de l’esquena.  A més, en esta sessió els estudiants treballaran per parelles i aprendran a detectar les principals alteracions i desviacions de l’esquena dels seus companys.
     
  • 2n taller: “Millorant la meua postura”. En esta sessió s’abordaran una sèrie de consells i recomanacions d’higiene postural i s’aprendran les principals normes d’ergonomia per a previndre dolors i lesions d’esquena. Els estudiants  aprendran com han d’asseure's, com tindre una bona postura a l’ordinador, així com a manejar i transportar càrregues com la motxilla per a no lesionar la seua esquena. 
     
  • 3er taller: “Exercitant la meua esquena”. En este taller els estudiants coneixeran diferents estratègies per a millorar la salut de la seua esquena. Aprendran diferents modalitats d’exercici i estiraments de la musculatura de l’esquena, que practicaran de manera individual i per parelles, utilitzant distints materials (balons de Pilates, matalafets, piques, etc.). A més, també se’ls ensenyaran diferents tècniques d’automassatge, tècniques de relaxació i de control de la respiració, que es practicaran en l’aula de forma grupal i per parelles. 

ORGANITZACIÓ: Facultat de Fisioteràpia de la Universitat de València.

  • Mercè Balasch i Bernat. Departament de Fisioteràpia.
  • Núria Sempere Rubio. Departament de Fisioteràpia

Programa per a descarregar en pdf

 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy