Logo de la Universitat de València Logo Departament de Química Física Logo del portal

Daniel Tordera Salvador guanya el Premi d’Investigació Cientificotècnic d'Algemesí

  • 21 de març de 2023
Image de la noticia

Daniel Tordera, professor ajudant doctor del Departament de Química Física de la Universitat de València, ha guanyat el primer premi del XVIII Premi Cientificotècnic d'Algemesí pel seu treball de títol “Escàner òptic biomètric de gran superfície basat en materials orgànics”. El guardó, dotat amb 5000 euros, té com a finalitat incentivar l'esperit investigador, reconèixer econòmicament l'esforç i treball dels joves científics i científiques i servir d'estímul perquè continuïn endavant amb la seva labor.

El treball premiat desenvolupa un escàner òptic de gran grandària fàcilment integrable en productes comercials, utilitzant per a això materials orgànics. L'escàner òptic mostra un excel·lent rendiment i una resolució adequada per a aplicacions pràctiques en el camp de la biomètrica de detecció tant d'empremta dactilar com de patrons de venes. Tot el processament és compatible amb els mètodes de fabricació industrial actuals. D'aquesta manera, els escàners poden fabricar-se de forma molt rendible en grandàries molt grans, i el seu gruix ultrafí permet una perfecta integració en dispositius autònoms, telèfons mòbils, seguretat d'accés i dispositius biomèdics.

Des de finals de 2020, Daniel Tordera és Professor Ajudant Doctor en el Departament de Química Física i investigador en l'Institut de Ciència Molecular en la Universitat de València on compagina tasques docents en les Facultats de Química i Farmàcia amb el seu treball en fotodetectors i dispositius emissors de llum basats en perovskites i materials orgànics.

Veure notícia