Facultat de Ciències BiològiquesEnllaç a Grau en Ciències AmbientalsUniversitat de València Logo del portal

Aprenentatge-Servici per a la conscienciació i l'acció enfront de la moda ràpida

  • 2 de maig de 2025
Aprenentatge-Servici per a la conscienciació i l'acció enfront de la moda ràpida

En la societat consumista en la qual vivim se'ns incita constantment al reemplaçament constant de peces de vestir, malgrat que encara estiguen en bon estat. En la majoria dels casos, la ciutadania no és conscient dels impactes ambientals derivats del consum de peces, del que s'ha denominat moda ràpida. El concepte de moda ràpida o “fast fashion”, es referix a un fenomen de producció i consum massiu que s'incrementa a la mateixa velocitat a la qual van canviant les tendències. En este model de consumir la moda s'adquirix roba de tendències actuals, però a baix cost. Les marques que oferixen este tipus d'articles no sols canvien els seus productes amb freqüència, sinó que, a més, per a maximitzar beneficis, duen a terme una política de deslocalització fabricant-los en països en desenrotllament, pagant als treballadors salaris molt baixos i fins i tot, sacrificant les condicions de seguretat en les quals realitzen les seues activitats.

Durant el primer quadrimestre d'este curs, l'alumnat de l'assignatura Interpretació i Educació ambiental del Grau de Ciències Ambientals ha dissenyat una exposició formada per 12 pòsters amb la finalitat d'augmentar la consciència ambiental de l'alumnat del campus de Burjassot-Paterna sobre els impactes ambientals (naturals i socials) del consum de moda ràpida i promoure actituds i valors ambientals enfront de la moda ràpida.

Els pòsters van estar exposats en el vestíbul de la Facultat de Farmàcia i van ser presentats en l'antic edifici de l'Escola de Magisteri per l'alumnat de Ciències Ambientals a l'alumnat del Màster en Professor/a d'Educació Secundària.

L'exposició es pot visitar fins al 9 de maig en el Centre Cultural Xicranda (Carrer Manuel Tomàs, 2, Godella). La iniciativa s'emmarca en un Projecte d'Innovació Educativa amb el suport del Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació de la Universitat de València i es va dur a terme amb ajuda de la Càtedra UNESCO per a accions d'Educació per al Desenrotllament, Ciutadania Global i Sensibilització del Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable de la Universitat de València.

El professorat que forma part de l'equip són María Calero Llinares, Olga Mayoral García-Berlanga, Raquel de Rivas Verdes-Montenegro i Ignacio García Ferrandis del Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials.

Cartell

 

Imatges: