
El programa de l'INSTITUT BIOTECMED va abastar activitats lúdiques i divulgatives que van permetre al públic acostar-se a l'activitat investigadora de l'INSTITUT. Els grups de BIOTECMED van estar situats en la zona empresarial del Parc Científic, en la part més pròxima al carrer, per la qual cosa van gaudir de fàcil accés i això va contribuir a la gran afluència de visitants.
Es van celebrar 4 tallers que, per mitjà del joc, la diversió i a través dels cinc sentits van oferir al visitant la possibilitat de submergir-se en el vessant més lúdic de la ciència. Estos tallers van ser:
*POKÉDEX BACTERIANA. *BIOTECMED
L'activitat es va centrar en relacionar el món *Pokémon amb el treball en microbiologia, explicant diferents tècniques de rutina a partir de *Pokémon bacterians que capturen les persones participants.
BACTERIS I ELS SEUS GENS EN LA PROTECCIÓ DE CULTIUS. *BIOTECMED
Es va explicar el funcionament del control microbiològic de les erugues d'espècies plaga per a l'agricultura. Es va mostrar el cicle de vida d'algunes d'elles, com afecten el creixement de les plantes i com es poden combatre mitjançant patògens bacterians o amb els seus gens introduïts en plantes transgèniques que s'autodefenen. Els més xicotets van poder dibuixar, pintar i pegar, en un plat, els components del cicle de vida de les papallones i li'ls van poder emportar a casa.
LLEVATS AL MICROSCOPI! DESXIFRA EN QUINA FASE DEL CICLE CEL·LULAR ES TROBA EL LLEVAT. *BIOTECMED
El nostre laboratori utilitza el llevat per a estudiar com es dividixen les cèl·lules, procés conegut com el cicle cel·lular. En l'activitat convidem als participants a mirar mostres de llevat al microscopi per a intentar esbrinar en quin moment del cicle es troben. A més, proporcionen fitxes per a pintar per als més xicotets.
XICOTETS HEROIS DEL CAMP: VESPES QUE PROTEGIXEN ELS NOSTRES CULTIUS. *BIOTECMED
Es van presentar insectes beneficiosos per al control sostenible de plagues en l'agricultura i es va explicar com funciona este control. En l'activitat convidem als participants a mirar algunes d'elles al microscopi. Els més xicotets van poder dibuixar el cicle de vida d'algunes d'estes espècies.
Imatges: